Hlavní obsah

Týden kultury na Valašsku nabídne v srpnu 11 divadelních představení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Týden kultury na Valašsku, který se tradičně koná v srpnu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, se letos uskuteční od 19. do 25. srpna. Loni se akce kvůli pandemii koronaviru nekonala.

Článek

Pátý ročník nabídne 11 divadelních představení v sedmi dnech v cirkusovém šapitó, sdělila Martina Žáčková z pořadatelského Resortu Valachy. Pořadatelé tradičně věnují výtěžek na dobročinné účely.

„Festival se uskuteční po roční přestávce způsobené covidovou situací. Dlouho nebylo jisté, jestli ho nebudeme muset oželet i letos, a máme radost, že okolnosti jeho konání nakonec umožnily. Festival se totiž za krátkou dobu stal oblíbenou tečkou za prázdninami a příjemnou tradicí, jejíž výtěžek navíc pomáhá potřebným,“ uvedl ředitel resortu Tomáš Blabla. Minulé čtyři ročníky festivalu pomohly částkou 750 tisíc korun.

„Letošní ročník zahájí ve čtvrtek 19. srpna legendární Divadlo Bez zábradlí s představením Jistě, pane premiére s hvězdným hereckým obsazením v čele s Karlem Heřmánkem,“ uvedla Žáčková. V dalších dnech vystoupí například Divadlo Bolka Polívky, Ungelt, Divadlo Artur nebo spolek Frída, uskuteční se také dvě představení pro děti.

„Zlatým hřebem budou tři vystoupení Jaroslava Duška, jenž se na festival vrací každý rok a mívá pravidelně vyprodáno,“ uvedle Žáčková. Tradiční Čtyři dohody a Pátou dohodu letos doplní další Duškovo představení, a to Opi, já a ty, které uvede s Divadlem Vizita.

Reklama

Doporučované