Hlavní obsah

Úderem třicítky mě odvezla sanitka. Veronika Khek Kubařová o nálepce hodné holky. A proč před svatbou tekla krev?

Život jí změnila spolužačka, od které se dozvěděla, že existují školy pro herce. „Myslela jsem si, že když někdo chce hrát v televizi, musí za to zaplatit,“ směje se Veronika Khek Kubařová svým dětským představám.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když se dostala na konzervatoř, tatínek se opil. Chtěl mít z dcery „něco normálního“, třeba kuchařku. „Naši mě drželi při zemi, ať se radši neraduju. Ze školy, z prvních rolí. Vždycky se u nás říkalo ,opatrně‘ a ,co kdyby‘ – a já se toho dodnes snažím zbavit."

Článek

Indiánské jméno by mohla mít „ta, co se pořád usmívá“. Dokonce režiséři ji občas musí nutit, aby úsměvy šetřila. „Já si negaci v blbých obdobích obracím do sebe, takže se zhroutím. Pak se z toho nějak vylížu,“ zamýšlí se Veronika.

Moje místa: Veronika Kubařová.Video: Seznam Zprávy

Uvědomuje si, že žije splněný sen: první divadelní nabídku dostala od Jiřího Suchého ze Semaforu, velké role odehrála v Mladé Boleslavi a Městských divadlech pražských, dnes je členkou proslulého Dejvického divadla. „Dodnes mám ale paranoiu, že když někdo v hledišti zavrže židlí, že je to proto, že ho nudím, nejsem dost dobrá.“

Před kamerou patří mezi nejobsazovanější mladé herečky – teď je například v kinech úspěšná komedie Ženy v běhu, kde hraje jednu z hlavních rolí. „Vážím si toho, ale vždycky si říkám, že ta nabídka může být poslední. Pak přijde další, tak si říkám ,to je zase super'. Herectví je hrozně těžké na ego,“ přiznává.

S egem jí zamával i její budoucí muž, režisér Pavel Khek. Vyčetl jí, jak hraje Shakespearovu Julii.

„Připadal mi jako úplnej šílenec, bála jsem se ho. Říkala jsem si, co to je za arogantního týpka. Zavolal si mě, že mi chce dát Markétku v inscenaci Faust a Markétka, ale že viděl moji Julii a bylo to strašný. Že vůbec neříkám verše. Že to bylo prostě hrozný a že si budu muset máknout. A já tam seděla, říkala jsem si, co to je za blba. Vzbudil ve mně rajc, že teď mu ukážu. Což asi chtěl, je dobrý psycholog,“ uznává Veronika.

Při zkoušení Fausta a Markétky ještě pověstná jiskra nepřeskočila. „On byl zadaný, já taky.“ Kdy se do Pavla Kheka zamilovala? A proč u toho tekla krev? Dozvíte se to z pořadu, který si můžete pustit v úvodu článku.

Veronika otevřeně mluví i o tom, jak rodiče přijali jejího o sedmnáct let staršího partnera, když jí bylo osmnáct. Proč napoprvé nepřijala nabídku na angažmá z prestižního Dejvického divadla a co se jí honí hlavou, když v hledišti načape kritika, jak spí. Nebo proč ji v den třicátých narozenin odvezla sanitka?

Pořad Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované