Hlavní obsah

V Mexico City se zřítilo obchodní centrum, místo muselo být evakuováno

Video: AP

 

Reklama

Odborníci nyní vyšetřují, zda ke kolapsu obchodního centra došlo kvůli pochybení ze strany stavebníků, nebo se jedná o důsledek usazování půdy.

Článek

Nedávno otevřené obchodní centrum Artz Pedregal v jižní části města Mexico City se částečně zřítilo. Místo muselo být evakuováno, žádná zranění nejsou hlášena. Napsala o tom agentura AP. Několikapatrová budova se zhroutila ve vícepatrové části kanceláří, zkroucený kov napadal i na dálnici vedle centra. K neštěstí ale nedošlo, protože část vozovky chvíli před zhroucením uzavřeli.

Odborníci nyní vyšetřují, zda ke kolapsu došlo kvůli stavebním defektům, nebo se jedná o důsledek usazování půdy. Podloží je v hlavním městě Mexika problém dlouhodobě, developeři často budují na místech, která z hlediska spodní půdy nevykazují vhodné podmínky pro stavbu.

Již v roce 2016, kdy byla konstrukce centra teprve v základech, se zřítila jedna ze zdí sousedících s dálnicí. Obchodní centrum bylo otevřeno v březnu, doteď ale v některých částech stále probíhala stavba.

Reklama

Související témata:

Doporučované