Hlavní obsah

V New Jersey vypukl masivní požár a zanechal desítky rodin bez domova

Takhle vypadal požár obytného domu.Video: AP

 

Reklama

Hasiči v New Jersey zasahovali při masivním požáru obytného domu. Zde několik hodin bojovali s plameny, které ochromily pětipatrovou budovu v oblasti Fort Lee v New Jersey. Příčina požáru, který se šířil z přízemí, zatím není známá.

Článek

Ve čtvrtek odpoledne vypukl v americkém New Jersey masivní požár. Oheň v obytném domě v okrese Bergen se začal šířit ze suterénu budovy a rychle se dostal až do nejvyššího, pátého patra.

Plameny zničily asi 50 bytů a zanechaly tak desítky rodin bez domova, píše server NBC New York. Dalších 48 bytů z vedlejší budovy muselo být evakuováno.

Starosta místního městského obvodu Fort Lee Mark Sokolich uvedl, že oheň se začal šířit ze suterénu staré cihlové budovy, ale není jasné, co bylo příčinou.

Starosta nejdříve přinesl informaci o tom, že oheň způsobil zhroucení celého prvního patra, škody jsou podle hasičů ale mnohem větší. „Vypadá to, že jsme přišli o všechny tři horní patra,“ řekl šéf hasičů Donald Sauvageot.

Na místě zasahovali hasiči, kteří se snažili, aby se plameny nedostaly také do vedlejší budovy, s ohněm bojovali téměř pět hodin. Před desátou hodinou večerní dostali oheň pod kontrolu.

Při požáru nedošlo k žádnému vážnému zranění, dva hasiči se při zásahu poranili lehce.

„Jsem v šoku, ale šťastný za to, že žiji,“ řekl jeden z obyvatelů Manuel Barrante místním médiím. „Stalo se to všechno tak rychle,“ dodal.

Evakuovaní obyvatelé byli zatím umístěni do blízkého domova důchodců, napsal server North Jersey.

Reklama

Doporučované