Hlavní obsah

V přenosu TV Seznam vstřelil Ronaldo 5000. gól Juventusu v Serii A. Posílí Nedvědův klub i Pogba?

Ronaldo slaví výhru se spoluhráčem Matuidim. Ve videu si přehrajte část pozápasové debaty ve studiu Televize Seznam, v níž se agent Dalibor Lacina vyjádřil mimo jiné k situaci Patrika Schicka, českého útočníka AS Řím.Video: DIGI Sport

 

Reklama

V turínském derby, které v sobotu odvysílala pro své diváky zcela zdarma Televize Seznam, zvítězil Juventus 1:0, díky brance dosažené z pokutového kopu. A byla to branka jubilejní.

Článek

To podstatné přišlo na řadu kolem 70. minuty utkání. Italský reprezentant Zaza zahrál takticky chybně malou domů, Salvador Ichazo, který po zranění kolegy Sirigua musel do branky FC Turín, fauloval Mandžukiče. A Cristiano Ronaldo proměnil pokutový kop ve vítězství Juventusu 1:0.

A byl to 5000. gól Juventusu v italské Serii A. Zatím žádný jiný klub na tuto metu nedosáhl. Jen pro zajímavost: Na metu 3000 gólů dovedl Juve v roce 1983 Massimo Briaschi, 4000. gól zaznamenal Marco Di Vaio v roce 2003.

Ichazo sice vystihl směr pokutového kopu, na balon si takříkajíc sáhl, ale jeho cestě do sítě nezabránil. „Vedl si dobře, po míči sahal, ale dal jsem balonu dostatečnou razanci, takže skončil v síti, a to je podstatné,“ konstatoval po utkání Cristiano Ronaldo.

„Na místy trochu složitém terénu jsme si dnes vedli dobře a výhru jsme si zasloužili víc než FC Turín,” mínila též portugalská hvězda. Šlo o její 11. gól v soutěži, v čele tabulky kanonýrů se CR7 dotáhl na Poláka Piateka (Janov).

Kouč domácího FC Turín, zkušený Walter Mazzari, rozporoval rozhodnutí sudích. Podle něj mohl jeho tým zahrávat až dva pokutové kopy, nařízen ale nebyl ani jeden. „A návrhy hráčů, ať situaci posoudí videorozhodčí, hlavní sudí neakceptoval,“ řekl Mazzari. „Proti Juventusu můžete uspět, jen když vás podcení. A to se nestalo. Vždyť dokonce ve středu v Bernu šetřili stopera Chielliniho, aby v plné síle mohl nastoupit proti nám.“

Massimiliano Allegri, který vede Juventus, se po svém zvyku na exekuci pokutového kopu raději nedíval. Zbytek utkání ale sledoval a jeho hodnocení bylo prosté: „Když trochu povadlo tempo a intenzita hry FC Turín, převzali jsme zápas do svých rukou. Krátce po středečním zápasu v Lize mistrů jsme si ověřili, že náš tým je v opravdu výtečné fyzické kondici, to je pozitivní signál.“

Za týden čeká Juventus očekávaný duel s AS Řím, v jehož barvách působí i český útočník Patrik Schick. Tomu, stejně jako celému týmu, se zatím zdaleka nedaří podle očekávání. A řeč o tom byla i ve studiu Televize Seznam, jehož hostem byl hráčský agent Dalibor Lacina. Ten mimochodem v minulosti úzce spolupracoval i s Pavlem Paskou, který je osobním agentem Patrika Schicka.

Lacina poukázal na to, že se nedaří celému týmu Říma. „Patrik potřebuje, aby ho takříkajíc udělal tým, potřebuje víc kvalitních přihrávek. V žádném případě bych teď nedoporučoval žádná unáhlená řešení a myšlenky na odchod,“ glosoval Lacina spekulace o Schickově návratu do Sampdorie. Více ve videu nad tímto textem.

Patrik Schick má každopádně o čem přemýšlet:

V itálii se nyní hodně propírá jeden významný funkcionářský přestup. Giuseppe Marotta, který je považován za jednoho ze strůjců vzestupu Juventusu posledních let, se totiž dva měsíce po svém odchodu z turínského klubu stal generálním manažerem Interu Milán pro sportovní problematiku.

Za výhodných podmínek, v některých případech na volný transfer, získal Marotta pro Juventus Pirla, Pogbu, Comana, Khediru, Teveze či Vidala. Letní operaci „Cristiano Ronaldo“ už ale vedl jeho nástupce Fabio Paratici. A Marotta byl ze struktur Juventusu postupně vytěsněn. V souvislosti s jeho osobou se spekulovalo dokonce o působení v Manchesteru United, nakonec tedy zakotvil v Interu MIlán. A italská média v té souvislosti citovala věty Pavla Nedvěda, českého viceprezidenta Juventusu: „Bylo obtížné představit si Beppeho v Interu, tak teď je to oficiální. Je to profesionál, ale dost možná nikdy nebyl opravdový Juventino.“

Na archivním snímku Marotta ještě po boku Pavla Nedvěda a prezidenta Juventusu Andrey Agnelliho:

Juventus bude dost možná na zinním přestupním trhu aktivní i bez Marotty. Anglický bulvár spekuluje o možném návratu Paula Pogby, který v Manchesteru United není spokojen, nikdo nepochybuje o tom, že si vůbec nepadnul do noty s manažerem José Mourinhem. Spekuluje se, že součástí obchodu s Juventusem by mohl být i transfer brazilského fotbalisty Alexe Sáncheze, případně jiných jmen, opačným směrem, tedy na Old Trafford. Ještě před půl rokem měla ale o Pogbu velký zájem i Barcelona, takže v této věci jistě zůstává ještě celá řada variant otevřených.

Právě utkání Barcelony bude každopádně příštím fotbalovým programem na TV Seznam. Historicky první přenos z La Ligy na naší stanici uvidíte v sobotu 22. prosince. Zápas na Nou Campu začíná v 18.30, Barcelona uvítá Vigo a studio TV Seznam bude moderovat Jindřich Šídlo.

Reklama

Související témata:

Doporučované