Hlavní obsah

Válečnému zpravodajovi diagnostikovali lékaři rakovinu, dali mu rok života. Naplánoval si ho den za dnem

Svět bez obalu: Leonid Kanfer se rozhodl poslední rok života žít opravdu naplno.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Pracoval jsem mnoho let jako válečný zpravodaj a mohl jsem být lehce zabit někde na frontě. Neočekával jsem, že to nejnebezpečnější místo bude někde úplně jinde,“ říká pětačtyřicetiletý Leonid Kanfer.

Článek

Poté, co byla ruskému novináři a dokumentaristovi Leonidu Kanferovi žijícímu v Kyjevě diagnostikována rakovina, rozhodl se, že si udělá přesný rozvrh toho, co by ještě chtěl ve zbytku svého života prožít a udělat. Svůj „bucket list”, aby toho každý den co nejvíce stihl.

Lékaři mu našli zhoubný nádor na mozku. Vyoperovat bylo možné jenom část novotvaru, a ani tak si chirurgové nebyli jistí, jak dlouho by Kanfer žil.

„Rakovina ti řekne, aby sis dal život do pořádku,“ konstatuje s neočekávaným klidem reportér. „Musíš si na to udělat čas. Ne každý musí čelit ve svém životě něčemu takovému. Cítím, že jsem byl vybrán, abych čelil téhle výzvě: Kamaráde, můžeš se znovu postavit na nohy? A já jsem řekl – OK, dej mi 365 dní.”

Podívejte se v reportáži, co všechno se rozhodl za rok Leonid Kanfer uskutečnit. Reportáž je součástí pořadu Svět bez obalu, který můžete sledovat v premiéře na TV Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované