Hlavní obsah

Teploty vystoupají až na 20 stupňů, které bude doprovázet silný vítr

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do Česka se vrací silný vítr. Měl by mít rychlost až 110 kilometrů za hodinu. Nejprve zasáhne severní část Česka, během dne se rozfouká i na zbytek území České republiky. Silný vítr se Českem prohnal už v pondělí a úterý, kdy lámal stromy a způsobil problémy v dopravě. Tisíce lidí byly bez dodávek elektřiny.

Článek

Počasí v Česku se bude v následujících dnech výrazně měnit. Převažuje západo-východní proudění a přicházejí tak jednotlivé fronty, které krátce vystřídá vyšší tlak vzduchu. To se projeví tak, že vysvitne slunce a obloha se vyjasní. Netrvá to však dlouho, silné proudění počasí rychle přenáší od západu na východ.

Ve čtvrtek před studenou frontou, která bude během dne postupovat přes naše území k východu, k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu. Bude oblačno až polojasno, odpoledne a večer od západu přechodně zataženo. Místy se vyskytnou přeháňky s deštěm. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C, na západě a severozápadě Čech kolem 14 °C, v 1 000 m na horách kolem 10 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na čerstvý jihozápadní 4 až 9 m/s. Na východě a severovýchodě bude vát čerstvý nárazový vítr po celý den.

V pátek se už ale ochladí a nejnižší teploty klesnou na 9 až 13 °C. Česko čeká proměnlivá oblačnost, ojediněle přeháňky. Odpoledne a večer v Čechách od severozápadu přeháňky místy, nad 800 m smíšené nebo sněhové.

O víkendu přijde velká oblačnost, silný vítr a déšť s teplotami od 6 do 11 °C.

Reklama

Související témata:

Doporučované