Hlavní obsah

Velká pardubická není jen svátkem koní, ale i klobouků. Některé jsou unikátní

Velká pardubická není jen svátkem koní a sportu, ale také módy a především klobouků.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Skvělou příležitost k provětrání roztodivných pokrývek hlavy měli v neděli návštěvníci dostihového závodiště v Pardubicích. Velká pardubická přilákala desetitisíce lidí i díky vydařenému počasí.

Článek

Slunečné počasí a teplota stoupající k 25 stupňům Celsia umožnila dámám předvést to nejlepší ze svých šatníků.

„Běžně klobouk nenosím, ale na Velkou pardubickou je to tradice. Každý rok nosím jiný,“ prozradila návštěvnice z Brna, která do Pardubic přijela s celou okloboukovanou společností. „Tahle buřinka je skoro 100 let stará. A je vyrobená v Brně,“ pochlubil se jeden z jejích společníků.

Každý rok si správnou pokrývku hlavy vybírá i Hana z Pardubic, která si nedělní odpoledne užívala na dece před tribunami. „Tenhle fascinátor jsem dostala od manžela. Letos ale jsme jeden hot a druhý čehý. Mě si manžel takhle vyzdobil a sám přišel ve starých kraťasech a klobouku,“ rozesmála se seniorka a ukázala směrem k manželovi v honáckém klobouku, který se slunil na dece a pročítal si program závodu.

Kdo ve svém šatníku nenašel vhodný model, mohl si ho pořídit přímo na závodišti, kde bylo hned několik stánků s klobouky všech tvarů, materiálů a barev. „Zájem je veliký, vždyt Velká pardubická je nejen svátkem koní, ale i klobouků,“ řekla prodejkyně Edita Ježková, která se svými výrobky přijela až z Nového Jičína.

Reklama

Doporučované