Hlavní obsah

Velký návrat Luneticů. 20 let od Mámy vyráží na turné i s Kociánem

Kapela Lunetic chystá velké podzimní turné po 25 městech Česka a Slovenska.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Legendární kapela Lunetic se vrací v plné čtyřčlenné síle. Skupina ohlásila comebackové turné k dvacetiletému výročí od vstupu na hudební scénu. Na koncerty vyrazí i s Martinem Kociánem, který nevystupoval a dlouhou dobu se vypořádával se závislostí na drogách.

Článek

„Já myslím, že my chlapi docela máme výhodu, že nezapomeneme, ale jsme chlapi, takže si to vyříkáme a jdeme dál, bude to dobré,“ komentuje návrat Martina do sestavy Aleš Lehký.

Lunetic k výročí plánuje velkolepou show. Kapela chystá koncerty ve dvaceti pěti městech po celém Česku a Slovensku.

Zkusit začít koncertovat ještě jednou, tentokrát v plné sestavě, byl podle Martina Kociána spontánní nápad. „Já nevím, jestli to napadlo Vaška, ale já jsem byl v práci a volá mi Vašek, že hrají v jednom klubu. Tak jsem tam přišel a než jsem stihl sníst všechny chlebíčky, tak už byla písnička Ať je hudba tvůj lék a tam jsem dostal prostor zazpívat. Pak jsme si nějak řekli, jestli to není náhodou dvacet let a ono náhodou je. Takže štěstí, že to třeba nebylo před čtyřmi roky.“

Ze zaběhlých kolejí všichni čtyři vystoupí koncem září. První koncertní zastávka je naplánovaná do Litvínova. „Budeme se snažit zahrát všechny staré hity, protože lidé to mají rádi. Znají to, zpívají to s námi, chtějí si zavzpomínat. Hrozně se na to těšíme,“ prozrazuje Václav.

Zajímá vás, jak se kluci změnili? Budou na turné tančit jako před dvaceti lety? A co na návrat před fanynky říkají jejich manželky? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované