Hlavní obsah

Venezuelan, nebo Čech? Tohle je příběh muže, kterého málem zastřelili na hranicích

Záhady Josefa Klímy: Příběh Ctibora Šindára. Muže, kterého komunisté skoro zastřelili na hranici.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V rakouském Gmündu se nedávno konala zvláštní oslava. Otevření takzvaného Domu dějin města a regionu. Čestným hostem na ní byl i zdánlivě obyčejný český truhlář Ctibor Šindár. Ve skutečnosti muž, který prožil dobrodružnější život než většina z nás.

Článek

Už v dětství se spolu s rodiči a čtyřmi sourozenci několikrát stěhoval z Evropy do Venezuely a zpět, protože je vždy vyhnala revoluce nebo lidská nenávist.

Jako zřejmě jediné děti je komunisté věznili spolu s matkou a otcem v ruzyňské věznici a nakonec je málem zastřelili, když se pokoušeli přejít hranice z Českých Velenic do Gmündu.

Jak tohle životu nebezpečné dobrodružství dopadlo? A proč dnes Ctibor žije už dvaadvacet let v Čechách? Podrobnosti v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Záhady Josefa Klímy z 19. 5. 2019: Příběh muže, kterého málem zastřelili na hranicích. Hledání záhady světové speleologie. A glosa Báry Nesvatbové. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované