Hlavní obsah

Prodej bytů v centru Prahy, Kiska představil svou stranu a stěžejní týden u ČSSD

Večerní zprávy 17. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:16 Policie obvinila desítky politiků kvůli prodeji bytů

Prodej lukrativních bytů v centru Prahy má policejní dohru. Detektivové začali stíhat přes třicet lidí. Je mezi nimi i tehdejší starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. Podle vyšetřovatelů měli obvinění způsobit škodu 40 milionů. Detaily doplní reportér Radek Nohl.

02:27 Stěžejní týden u ČSSD

ČSSD v tomto týdnu rozhodne, jestli bude pokračovat ve vládní koaliční spolupráci s hnutím ANO. Už v úterý se politici obou stran sejdou, aby řešili další fungování koalice i hlasování ve Sněmovně. Poslední roztržku vyvolala podpora pro kandidáta do Rady ČTK Michala Semína. Sociální demokraté jsou ostře proti – premiér Andrej Babiš to komentoval tak, že hnutí ANO Michala Semína nevolilo a volit nebude.

05:05 Přípravy na nedělní demonstraci na Letné

Bezpečnostní složky, záchranáři i dopravní podnik se připravují na nedělní demonstraci na Letenské pláni. Organizátoři čekají, že protestu proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové se zúčastní přes 200 tisíc lidí. Detaily od reportérky Zuzany Černé.

08:28 Státní ústav pro kontrolu léčiv zesměšňoval tazatele na Twitteru

Lékový ústav pojal komunikaci s lékárníky na sociální síti velmi svérázně. Spor vyostřený přístupem úřadu vyvolal vlnu kritiky nejen ze strany veřejnosti, ale i ministerstva zdravotnictví. To dospělo k názoru, že Státní ústav pro kontrolu léčiv musí neprodleně změnit způsob komunikace na internetu.

10:23 Manuál pro oběti sexuálního zneužívání v církvi

Desatero tak trochu jinak – bývalý církevní soudce Jan Rozek sestavil manuál pro oběti sexuálního zneužívání v církvi. Ten obsahuje deset rad, kterými chce zakladatel organizace Pro čistou církev chránit zneužité před neúspěchem při řešení církevních skandálů. Česká biskupská konference jeho pomyslné „desatero” prozatím nekomentovala.

12:29 Kiska představil svou stranu Za lidi

15:40 Izraelská osada v Golanských výšinách

Trumpův vrch – tak se nově jmenuje izraelská osada v Golanských výšinách. Po americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi ji pojmenoval izraelský premiér Benjamin Netanjahu. A to proto, že Trump v březnu uznal svrchovanost Izraele nad anektovanou částí Golanských výšin – jako vůbec první světový lídr.

18:05 Autorský výběr událostí dne podle redaktora Josefa Mačí

Reklama

Doporučované