Hlavní obsah

Vyhazov za tweet o královském miminku, minisukně s motivy vyhlazovacího tábora a nový film s Pikachu

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Válerie Dvořáková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 9. května 2019 připravila redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Do českých kin jde potenciální filmový hit v hlavní roli s jednou z nejslavnějších animovaných postav – s pokémonem Pikachu. Jedná se o historicky první hraný film o fenoménu Pokémonů. Snímek s podtitulem Detektiv Pikachu vychází ze slavného animovaného seriálu a japonských videoher. Oblíbenému žlutému pokémonovi pak propůjčil svůj hlas herec Ryan Reynolds.

Zpěvák R. Kelly údajně prohrál svůj soud, protože neumí číst. Kontroverzní raper je obžalovaný ze sexuálního obtěžování ve čtyřech případech. Soud už v jednom z nich zpěváka shledal vinným. Jeho právnici ale tvrdí, že na žalobu nemohl odpovědět kvůli své negramotnosti. Soudní dokumenty prý dostal ve vazbě a nemohl tedy rozluštit, o čem se v předvolání píše.

Moderátor britské rozhlasové stanice BBC Danny Baker dostal vyhazov za svůj tweet o narození královského potomka. Baker na svém Twitteru sdílel příspěvek s fotkou muže a ženy, která drží za ruku šimpanze. Příspěvek doplnil popiskem „královské dítě opouští nemocnici“. Moderátora obvinili ze zesměšňování původu manželky prince Harryho vévodkyně Meghan. Její matka je totiž afroamerického původu. Stanice BBC poté uvedla, že šlo o vážnou chybu v úsudku.

Vyhlášení vítěze sázek o jméno nového královského potomka přineslo překvapení. Jediná sázkařka vsadila 120 liber na jméno Archie s kurzem 150 ku 1. A vyhrála 180 tisíc liber, tedy přes půl milionu korun. Se jménem Archie ale téměř nikdo nepočítal. Nejčastěji se hráči spoléhali na jména jako Arthur nebo James.

Australský internetový obchod prodával oblečení a doplňky s motivy koncentračního tábora v Osvětimi. Obchod RedBubble nabízel například minisukně nebo povlečení na polštáře s natištěnými obrázky z koncentračního tábora. Na prodej ale upozornila správa osvětimského památníku. Firma tak začala produkty z prodeje stahovat a za své jednání se omluvila.

Reklama

Doporučované