Hlavní obsah

Vykresluji svět takový, jaký je, říká autor knižních bestsellerů Robert Bryndza

Anglický spisovatel Robert Bryndza na autogramiádě v Praze.Video: Ondřej Kočí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Robert Bryndza uchvátil čtenáře po celém světě knihou Dívka v ledu. Prvního dílu thrillerové ságy s šéfinspektorkou Erikou Fosterovou se prodalo přes dva miliony výtisků. Rekordy lámou i další díly.

Článek

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku, kam se přestěhoval do Nitry se svým manželem Jánem. Hlavní postava jeho úspěšných knih měla přesně opačnou životní cestu. Erika Fosterová odešla ze Slovenska do Londýna. Svérázná šéfinspektorka je dokonce inspirována jednou známou spisovatele. Příběhy čtenáře vtáhnou do děje především tím, že vycházejí z běžných životních situací.

„Myslím, že práce spisovatele je vykreslit svět takový, jaký je. Jedna z knih je o tom, jak jej Erika se svými kolegy objevuje, jak to funguje ve vyšší společnosti. O tom bylo mé první dílo. Jsem fascinován i sociálními sítěmi, kolik informací o sobě dáváme na internet. Našel jsem velmi zajímavé téma, o kterém psát. A to nemluvím o tom, že to dělám i já. Mám svůj profil,“ přibližuje Robert Bryndza své příběhy.

Jeho zatím poslední příběh této knižní série dostal název Smrtící tajnosti. Zde se opět vydáváme do jižního Londýna. Na stanici Lewisham Row ale číhá na cestující opravdové nebezpeční. Vrah s nasazenou plynovou maskou. V rámci vydání této knihy v Česku přijel Robert Bryndza na autogramiádu během literárního festivalu Svět Knihy. Na podpis čekaly stovky lidí.

Fanoušci jeho napínavých příběhu doufají také ve filmové zpracování. Přál by si sám autor, aby se jeho série dostala na filmová plátna? To se dozvíte v úvodním videu, které je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý večer.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované