Hlavní obsah

Výměna trenéra značky last minute. Vyjde Španělsku sázka na bývalého stopera Hierra?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novým trenérem španělských fotbalistů se stal Fernando Hierro.Video: Jakub Burian, AP

 

Reklama

Tým mistrů světa z roku 2010 musel na poslední chvíli řešit problémy s trenérskou funkcí. Den před startem šampionátu byl odvolán dosavadní kouč Julen Lopetegui, kterého nahradil bývalý obránce Fernando Hierro.

Článek

Julen Lopetegui byl ve funkci trenéra španělského národního týmu od července 2016. „La Roja“ pod jeho vedením zvládla bez problémů kvalifikaci na mistrovství světa, když devětkrát vyhrála a pouze jednou remizovala. Na závěrečném turnaji však Lopetegui Španěly nepovede. Důvodem je to, že se ještě před začátkem turnaje domluvil na spolupráci s Realem Madrid.

Vedení svazu ho těsně před začátkem šampionátu od reprezentace odvolalo. „Dokážu pochopit, že Real Madrid chce mít co nejlepšího trenéra. Ale národní mužstvo patří všem Španělům a takové věci se prostě nedělají,“ řekl Luis Rubiales, šéf španělské fotbalové federace.

Po svém odvolání se Lopetegui už ve čtvrtek hlásil na stadionu Santiago Bernabéu, kde ho klubový prezident Florentino Pérez představil novinářům. „Středa byla mým nejsmutnějším dnem od té doby, co mi umřela matka. Ale dneska jde zase o můj nejšťastnější den,“ prohlásil v slzách Lopetegui.

Jeho nástupcem u španělského národního týmu se stal bývalý obránce Bílého baletu Fernando Hierro, který výběr povede už v dnešním utkání proti Portugalsku. „Naším cílem je bojovat o titul, to je jednoduché. Celý tým se na to těší dva roky a věřím, že je natolik vyzrálý, že se s touto situací popasuje,“ doufá Hierro.

Podívejte se na představení reprezentačního týmu Španělska:

Video: David Janeczek, AP

Reklama

Doporučované