Hlavní obsah

West Hollywood chce odstranit Trumpovu hvězdu z chodníku slávy. Nezaslouží si ji, tvrdí starosta města

Město West Hollywood chce odstranit Trumpovu hvězdu z hollywoodského chodníku slávy.Video: Eliška Kolomazníková, AP, Reuters

 

Reklama

Rada losangeleského města West Hollywood chce natrvalo odstranit Trumpovu hvězdu z hollywoodského chodníku slávy. Důvodem je podle zastupitelů města Trumpovo jednání vůči ženám, menšinám, imigrantům nebo zdravotně postiženým lidem.

Článek

Rezoluce, kterou zastupitelé West Hollywoodu jednomyslně schválili, vyzývá k tomu, aby z hollywoodského chodníku slávy natrvalo zmizela hvězda věnovaná Donaldu Trumpovi. „Městské zastupitelstvo West Hollywoodu neschválilo rezoluci, kvůli tomu, že  Donald Trump je konzervativec či republikán. Získat hvězdu na hollywoodském chodníku slávy je čest. Když někdo znevažuje menšiny, přistěhovalce, muslimy, postižené občany a ženy, takovou čest si již nezaslouží,“ uvedl starosta města John Duran.

Starosta zároveň prohlásil, že hlasování o přijetí rezoluce bylo čistě symbolické, protože město samotné na chodníku slávy žádné změny dělat nemůže. Takovou pravomoc má hollywoodská obchodní komora, která chodník spravuje a které je rezoluce adresována. Ta ovšem opakovaně tvrdí, že žádnou z hvězd odstranit nenechá. Neodstranila ani desky věnované herci Kevinu Spaceymu nebo komikovi Billu Cosbymu, jejichž jména figurovala v nedávné vlně hollywoodských sexuálních skandálů.

Hvězda věnovaná Donaldu Trumpovi na chodník slávy přibyla v roce 2007. Trump ji získal za svou účast v reality show The Apprentice a za organizaci soutěže krásy Miss Universe.

Od doby, kdy Trump nastoupil do prezidentského úřadu, byla jeho hvězda mnohokrát poničena. V červenci ji 24letý muž téměř celou zdevastoval krumpáčem. Za čin mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody.

Reklama

Doporučované