Hlavní obsah

Wintourová zůstává v čele módní bible Vogue. Vydavatel popřel spekulace o odchodu

Foto: Profimedia.cz

Šéfradaktorka americké verze módního časopisu Vogue Anna Wintourová.

Reklama

O odchodu nebo odvolání Anny Wintourové z čela americké verze časopisu Vogue, kde je 30 let, se v módním průmyslu spekulovalo týdny. Nyní to vydavatel časopisu na Twitteru popřel.

Článek

Vydavatelství Condé Nast popřelo spekulaci, že by Anna Wintourová měla opustit post šéfredaktorky americké verze módního časopisu Vogue. Prohlášení zveřejnilo na svém oficiálním twitterovém účtu.

„Anna Wintourová je neskutečně talentovaný a kreativní lídr s ohromným vlivem. Je nedílnou součástí budoucnosti a proměny naší společnosti a souhlasila, že se mnou bude po neurčitou dobu dále spolupracovat jako šéfredaktorka magazínu Vogue a umělecká ředitelka Condé Nast,“ uvedl šéf vydavatelství Bob Sauerberg na Twitteru společnosti.

O jejím odchodu nebo odvolání se v módním průmyslu spekulovalo týdny.

68letá Wintourová, která pochází z Velké Británie, redakci americké verze časopisu Vogue řídí 30 let. Často je popisována jako nejvlivnější žena v módním průmyslu. Známá je nošením velkých slunečních brýlí, krátkým mikádem a odtažitým vystupováním na veřejnosti. V květnu 2017 převzala od britské královny Alžběty II. rytířský řád za přínos módě a žurnalistice.

Vogue začne vycházet i v Česku, první číslo vyjde 17. srpna. Měsíčník bude v češtině k dispozici i čtenářům na Slovensku. Česká mutace bude 24. národní verzí magazínu, který začal vycházet už koncem 19. století. V módní branži bývá považován za nejvlivnější módní časopis.

Reklama

Související témata:

Doporučované