Hlavní obsah

Zabili ho, nebo spáchal sebevraždu? Smrt mladíka, který zmizel cestou z hospody

Smrt devatenáctiletého mladíka je dál opředená tajemstvím. Spáchal sebevraždu, nebo byl zabit? Podrobnosti v pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tělo devatenáctiletého automechanika z Uherského Hradiště se našlo v čističce odpadních vod. Policie už případ uzavřela, jeho blízcí však závěrům nevěří. Seskládali jsme všechna známá fakta případu.

Článek

Michal Velecký byl obyčejný devatenáctiletý automechanik, bubeník amatérské kapely. 17. listopadu 2015 si šel s rodiči, se svou dívkou, s bratrem a jeho dívkou posedět večer do restaurace v Uherském Hradišti. Domů ale už nedorazil, ztratil se záhadně cestou z hospody a našli ho až za pět dní. Utopeného v nedaleké čističce odpadních vod, naprosto jiným směrem, než je jeho bydliště.

Policie jeho smrt uzavřela jako sebevraždu. Jeho blízcí ale dodnes poukazují na skutečnosti, které sebevraždu vylučují. Přiklánějí se k tomu, že ho někdo zabil.

Na téhle teorii ale také řada věcí nesedí. Že by se dostal opilý do čističky přes plot, celou by ji prošel a do tři metry vysoké nádoby by spadl nešťastnou náhodou? To je také velmi nepravděpodobné.

Jaká fakta vyvracejí nešťastnou náhodu, sebevraždu i vraždu? Co policie zanedbala? A s jakou teorií jsme přišli my?

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (3. díl): Nechají čeští byrokraté zemřít jednu těžce nemocnou ženu bez pomoci blízkých? Zabili ho, nebo spáchal sebevraždu? Smrt devatenáctiletého mladíka zůstává dál záhadou. A glosa Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované