Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Město jde developerovi na ruku. A příběh kruté vraždy psů

Záhady Josefa Klímy: Někdo jí krutě zavraždil dva psy. Když jde město developerovi na ruku. A glosa Petry Procházkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

„Přišla jsem kolem osmé večer z práce, otevřela jsem dveře od kůlny a tady byla všude krev. Někdo jim propíchnul krk nějakým dlouhým nožem a ještě je podřezal. Hrůza!“ Takhle líčí svůj šok Ela Dědičová z Ledče nad Sázavou. Zakrvácené mrtvoly, které objevila ve své kůlně, patřily dvěma z jejích tří psů. Dědičová má podezření na konkrétní osobu. Kdo to je? Jaké proti němu má důkazy? A co si o celé věci tenhle podezřelý myslí? Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

Druhá reportáž se věnuje případu, ve kterém se město nezastalo svých obyvatel, ale šlo naopak podle nich na ruku developerovi. Manželé Janouškovi koupili v roce 2009 pozemek v Jesenici u Prahy a postavili na něm rodinný dům. V jejich sousedství měla vyrůst administrativní budova. Jenže loni v prosinci přišel developer se změnou. Namísto kanceláří vybuduje byty. Stavební úřad při řízení o změně stavby sousedy neobeslal a zdůvodňuje to tím, že vlivy obytné budovy nebudou větší než vlivy budovy kancelářské, a tak je obesílat nemusel. Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojila novinářka Petra Procházková.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované