Hlavní obsah

Záporačky jsou náročné role, míní Chytilová, dvorní dabérka Aniston. Jedna taková je pro ni teď nejtěžší prací vůbec

Rozhovor s Miriam Chytilovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Dabérka a herečka Miriam Chytilová prozradila, co je nejtěžší na dabingu a kdo pro něj má vlohy.

Článek

Seriál Přátelé se daboval 20 let. Hlas herečky Jennifer Aniston v českém dabingu ztvárnila dabérka a herečka Miriam Chytilová.

V rozhovoru pro Seznam mluvila Chytilová také o tom, když se s Aniston setkala. „To bylo neuvěřitelně výjimečné, krásné setkání. Nejen díky herečce, jež je výborná, krásná, chytrá, ale také díky ostatním hercům a kolegům, se kterými jsme se přátelili a stýkáme se dodnes,“ vzpomíná na éru přátel Miriam Chytilová.

Ovšem ne vždy má člověk možnost dabovat miláčky publika. Miriam jsme se zeptali, jak se dabují záporné či složité postavy.

„Záporná postava se nemusí dabovat špatně. Ano, jsou těžké role. Dodnes dabuji seriál Viceprezidentka, to je úplně nejtěžší práce, kterou jsem zažila. Je neuvěřitelně vypointovaná, satirická, připravuji se vždy dlouho dopředu a na díl se koukám i v originále, abych ty situace dobře znala,“ říká Miriam Chytilová.

Přiznala také, že dabing je velmi specifická disciplína, kterou zvládá málo lidí. Řada herců ji prý například odmítá.

„Dabing je zvláštní v tom, že člověk v jednu chvíli musí spojit řadu činností dohromady. Musíte vnímat timecode, mít výborný sluch a mít také intuici a pochytit výraz. O to těžší to je dnes, kdy dochází ke kompresi času a dabuje se bez zkoušek,“ přibližuje řemeslo Miriam Chytilová.

Více o dabingu a Miriam Chytilové se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované