Hlavní obsah

Zdravotnictví chce vyvracet mýty o očkování. Elektronizaci spustí za rok

Rozhovor s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch v rozhovoru pro Seznam stanovil předběžné termíny na spuštění projektů, jako jsou elektronizace zdravotnictví nebo zdravotnický informační portál pro veřejnost.

Článek

„Aktuálně máme v přípravě věcný záměr o elektronizaci zdravotnictví, to je docela nový zákon, který končí připomínkové řízení, půjde na vládu, pak budeme psát paragrafové znění. Měl by být spuštěn v roce 2020,“ řekl ministr o plánu spustit systém, který umožní sdílení poskytování dat o pacientech.

Adam Vojtěch tak plánuje změnit to, že se pacient pohybuje mezi lékaři a nemocnicemi, které automaticky nevědí, jakou má anamnézu nebo jaká v minulosti podstoupil vyšetření.

Spuštěním zdravotnického informačního portálu, který měl být hotový již loni v dubnu, chce Vojtěch zvýšit povědomí široké veřejnosti o zdravotnictví a také bojovat proti mýtům o očkování, které se v poslední době rozmohly.

„Očkování bude bezesporu první tématem, to samozřejmě ale není všespásné,” upozornil.

Podle ministra je potřeba neustále aktivně vyvracet „pseudovědecké“ argumenty proti očkování. Informační portál by podle něj měl být spuštěn ještě letos.

Reklama

Související témata:

Doporučované