Hlavní obsah

Ženy na vrcholu byznysu: Schází nám chlapské bezbřehé ego

Kam to bude: Holčičkám říkáme ‚tady hezky seď a hraj si‘, pak mají být průbojné.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Já si na začátku položím otázku, jestli na to vůbec mám, to chlapi neřeší, říká vlivná manažerka z ČEZu Michaela Chaloupková.

Článek

Je cesta do vrcholných manažerských pozic pro ženy trnitější než pro jejich mužské protějšky? Čelí předsudkům a podceňování? Otázky, které zaznívaly v pořadu Kam to bude? pravidelně, když na sedadlo spolujezdce dosedaly ty nejvlivnější dámy českého podnikatelského světa.

„Stereotypy začínají často už v rodinách. Říká se: Ty jsi hodná holčička, pěkně si tady hraješ. To jsem o žádném klukovi říct neslyšela,“ popisuje v ukázce z pořadu (nahoře ve videu) jedna z nejvlivnějších manažerek u nás, členka představenstva energetického gigantu ČEZ.

Čemu při cestě na vrchol čelily? Jak se vyrovnávaly s předsudky? A proč jsou podle nich lepší manažeři v krizových situacích? Prozradí v novém díle Kam to bude? věnovaném ženám například zakladatelka miliardového koupelnového impéria SIKO Jaroslava Valová, správkyně rodinného majetku Michaela Bakala nebo šéfka AAA Auto Karolína Topolová.

Nový díl pořadu Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte tento čtvrtek Ve 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované