Hlavní obsah

10 hvězdných událostí, kterými budou žít slavní v roce 2019

Jednou ze společenských událostí příštího roku bude i finále České Miss.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Udílení cen v oblasti filmu a hudby, soutěže krásy a novinky z královské rodiny. Nejen to nás čeká na poli českého i zahraničního showbyznysu. Pojďme se podívat na ty nejdůležitější události, které známé i potenciální celebrity v nadcházejícím roce čekají.

Článek

Oscar

Je to více než dva roky, co Leonardo DiCaprio stanul poprvé v životě na pódiu se zlatou soškou Oscara v ruce. Ty nejlepší filmové a herecké počiny vybírá americká Akademie filmového umění a věd již od roku 1929. Poslední předávání proběhlo 5. března letošního roku.

Americká filmová akademie rozdala Oscary v březnu. Video: Lukáš Marek, AP

Ocenění za nejlepší snímek si odnesla Tvář vody, nejlepším hereckým výkonem byl odměněn Gary Oldman za hlavní roli v Nejtemnější hodině. Z českých osobností se stal dvojnásobným držitelem Oscara režisér Miloš Forman za filmy Amadeus a Přelet nad kukaččím hnízdem. Rekordmanem je Walt Disney, který drží 26 Oscarů bez ohledu na kategorie.

Grammy

Vznik „Oscara hudebního průmyslu“ se datuje do 50. let 20. století. Toto ocenění se řadí mezi ta nejlepší na světě, uděluje ho Národní akademie hudebního umění a věd ve Spojených státech. Její držitelé se mohou pochlubit ručně vyráběnou zlatou zmenšeninou gramofonu. Jako vždy se bude soutěžit ve sto deseti kategoriích, těmi hlavními budou album roku, nahrávka roku, píseň roku a nejlepší nový umělec.

Vítězové jubilejního 60. ročníku.Video: AP

Soutěžit se bude napříč všemi žánry. V roce 2010 si odnesla cenu za nejlepší album roku dvacetiletá Taylor Swift a zapsala se tak do historie jako nejmladší výherce Grammy.

Emmy

Aby nepřišel americký televizní průmysl zkrátka, získávají i pořady v oblasti televizní zábavy svoje vlastní ocenění. Každý rok se spolu utkají herci, režiséři, scénáristé, moderátoři, novináři a mnozí další. Ceny jsou rozdělené podle kategorií a vysílacího času.

Na předávání cen Emmy zářil nováček v kategorii nejlepší komediální seriál.Video: Tereza Nováková, AP

Dlouhodobým favoritem cen Emmy je například seriál Hra o trůny a lidé, kteří se na něm podílejí. Prvenství si ale stále drží americká komediální show Saturday Night Live, která vyhrála 54 cen Emmy.

Zlatý globus

V kalifornském Beverly Hills se od roku 1944 koná předávání Zlatých glóbů. Jde o prestižního předskokana Oscarů, který oceňuje filmové i televizní odvětví. Slavnostní večer se zpravidla koná na začátku roku před předáváním Oscarů. 76. ročníku se dočkáme 7. ledna 2019. Hereckým kategoriím doposud dominuje Meryl Streep, která si odnesla cenu už sedmkrát.

Narodí se princ(ezna)

Všemi milovaný a „čerstvě“ sezdaný manželský pár královské rodiny očekává nový přírůstek do rodiny. Americká herečka Meghan Markle, která si letos v květnu vzala prince Harryho, je poprvé těhotná. Kdy přesně se dočkáme malého prince nebo princezny, není známo, s největší pravděpodobností se tak ale stane na jaře příštího roku.

Jak se bude jmenovat nový člen královské rodiny?

Aby toho nebylo málo, i Kate Middleton posílí v roce 2019 královskou rodinu o dalšího potomka, nejspíš také na jaře. Jen pár měsíců poté, co se jí narodil malý princ Louis, potvrdila, že je znovu těhotná. Kate i William jsou sice překvapení, ale šťastní.

Česká Miss

Soutěž krásy pořádaná od roku 2005. Královnu krásy vybere porota, zapojit se v průběhu soutěže budou moci ale také diváci pomocí sociálních sítí. Loňskou vítězkou se stala Lea Šteflíčková. Konkurenční soutěží krásy je Miss Czech Republic.

Záznam České Miss 2018Video: Seznam Zprávy

V letošním roce navíc také přibyla na scénu staronová Miss České republiky, která v roce 2010 zanikla, když se spojila s Českou Miss.

Muž roku

V tom, kdo je nejkrásnější, nesoutěží pouze ženy. Už v roce 2000 vznikla soutěž Muž roku, ve kterém budou i následující rok bojovat o vítězství ti nejatraktivnější muži z České republiky. Mužem roku 2018 je Jiří Kmoníček, který přesvědčil porotu v kategoriích jako je například promenáda ve spodním prádle, rozhovor s moderátorem nebo volná disciplína.

Finále soutěže Muž roku.Video: Barbora Marková

Do posledního ročníku se přihlásilo 921 mužů.

Anděl

Začátkem března příštího roku rozdá Česká hudební akademie ceny za nejlepší hudební kousky. Hlavní kategorie budou skladba roku, album roku, skupina roku a sólový interpret. Ceny se začaly udílet v roce 1991. Loni ovládla hlavní kategorie funk-rock-rapová kapela J.A.R. Nejvýraznější změnou prošel Anděl v letošním roce. Nově spolu o vítězství v hlavních kategoriích soupeří nejen zpěváci, ale i rapeři.

Vyhlášení cen Anděl v letošním roce.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

O vítězích nyní také kromě odborníků rozhodují i členové Síně slávy a hudebníci, kteří v minulosti cenu Anděl získali v jedné z hlavních kategorií.

Český lev

Česká filmová a televizní akademie rozdá začátkem příštího roku v pražském Rudolfinu „české Oscary“ nejlepším snímkům za poslední rok.

Český lev 2018.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Loňský jubilejní ročník Českého lva v kategorii nejlepší film získalo komediálně-romantické drama Bába z ledu, který ovládl i jiné kategorie. V roce 2015 se Český lev proslavil, když internetový bavič Kazma propašoval falešného Jima Carreyho až na samotné pódium.

KVIFF

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech zahájí 28. června 2019 týden filmového šílenství. Každý rok se na festivalu objevují celebrity světového formátu, které se mohou na červeném koberci setkat s „obyčejnými smrtelníky“. Spolu s nimi zažijí premiéru nezávislé filmy, které se utkají o ceny v několika kategoriích.

V minulosti se přijeli na KVIFF podívat osobnosti jako je například Richard Gere, John Travolta, Uma Thurman, Jude Law nebo John Malkovich.

Podívejte se na rozhovor s hercem, jehož proslavila upírská sága. Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy, Youtube.com

Reklama

Související témata:

Doporučované