Hlavní obsah

Proč nechci 67 pohlaví? Přeháním schválně, abych zaujal, přiznává Klaus

Neboli Václava Dolejšího: S kamerou v zádech Václava Klause mladšího od vesnice k vesnici na kampani Trikolóry.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

S kamerou jsme natáčeli tour Václava Klause mladšího, jenž v bílé dodávce jede od vesnice k vesnici. Další díl pořadu Neboli Václava Dolejšího, který vyráží s kamerou mezi politiky.

Článek

Před rokem Václav Klaus mladší představil své nové hnutí Trikolóra. Přízeň voličů ale zůstává v průzkumech kolísavá, naposledy měla preference 3,5 procenta.

Padesátiletý politik se to snaží zvrátit - se svou energií teď v bílé dodávce křižuje republiku sem tam, denně zvládne navštívit přes deset vesnic či měst. „Je to takové řemeslo, jinak se to dělat nedá. To máte jako s kapelou, také nemůžete být jen ve studiu a na YouTube, ale musíte i na tancovačku do Vysokého Týnce,“ říká.

Všude se zdrží sotva půl hodiny a lidem říká totéž. „Zajímají nás hlavně české zájmy, takže je pro nás důležitější tady Jarda Vomáčka z Olomouce než lachtan na Antarktidě. A bráníme také normální svět, takže nechceme 67 pohlaví.“

Proč tak často přehání? „Já, když argumentuji, tak se to snažím přehnat ad absurdum. Dost často se stávalo, že když jsem to nepřehnal, tak se nás média snaží ignorovat. A upřímně - je lepší, když se o vás mluví negativně a nějak se to rozebírá než vůbec. Protože pak nemáte co hájit, pak tady mohu v lese odpovídat ptáčkům,“ přiznal se Klaus mladší.

Podívejte se na další díl pořadu Neboli Václava Dolejšího.

Reklama

Doporučované