Hlavní obsah

Volný o potyčce s poslanci: Oni napadli mě, ať je také vyšetřují

Foto: Seznam Zprávy

Hostem Marie Bastlové byl poslanec Lubomír Volný.

Reklama

aktualizováno •
Článek

Ve fyzickou potyčku nezařazeného poslance Lubomíra Volného vyústilo čtvrteční jednání Sněmovny. Ten zaútočil na předsedajícího Tomáše Hanzela z ČSSD poté, co mu vypnul mikrofon. Jak své chování Volný vysvětluje? Odpovídal v pořadu

„Opravím vás. Já jsem nikoho nenapadl, já jsem byl napaden,“ bránil se dotazům moderátorky Volný. „Kdo viděl záznam, tak uvidí, že jsem pana předsedajícího (sociálního demokrata Tomáše Hanzela, pozn. red.) upozorňoval, že pokud přeruší mé vystoupení, tak si k němu půjdu sednout na klín a použiji jeho mikrofon. A on mě tam pozval,“ opakoval poslanec v pořadu Ptám se já. Své jednání prý považuje za správné, a dokonce za iniciátory potyčky u řečnického pultíku považuje představitele ČSSD a ANO.

Volného chováním se příští týden bude zabývat mandátový a imunitní výbor, který může nezařazenému poslanci uložit povinnost se omluvit nebo mu udělit pokutu ve výši jednoho poslaneckého platu. Takový trest ale Volný odmítá: „Rozhodnutí mandátového a imunitního výboru respektovat nebudu. Myslím si, že bude na 99 % zaujaté, politické a účelové, takže se odvolám k celé Poslanecké sněmovně,“ řekl s tím, že si nemyslí, že by nerespektoval jednací řád.

Proč Volný odmítá ve Sněmovně nosit roušku? A odkud pochází jeho teorie o tom, že roušky škodí zdraví? Chce vůbec nadále zůstat poslancem?

Pusťte si celý podcast v úvodu článku nebo v podcastových aplikacích.

Celý rozhovor Marie Bastlové s Lubomír Volným si můžete pustit také ve videu.Video: Seznam Zprávy

Ptám se já

Podcast Marie Bastlové. Rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja, nebo na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované