Hlavní obsah
Online

Inflace jako téma českých voleb

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Alena Schillerová potkala na mítinku v Brně známého z oboru - předsedu ODS Petra Fialu.

Reklama

aktualizováno •

Do voleb zbývají dva týdny. Spustili jsme on-line reportáž z předvolebního dění.

Článek

Nejdůležitější zprávy

- Do zahájení voleb zbývá 12 dní. Na Seznam Zprávách pro vás sledujeme, co dělají tři favorité na post premiéra a jak pokračuje předvolební kampaň.

- Kdo kandiduje u vás v kraji? Kompletní přehled kandidátek najdete ZDE. S kým se nejvíc shodujete, si můžete vyzkoušet ve Volební kalkulačce.

- Kdo vyhraje volby? Připravili jsme pro vás vlastní volební model.

  • Reportér Seznam Zpráv glosuje rozpolcenost ministra Havlíčka

  • Už v pondělí startuje na Seznam Zprávách série speciálních předvolebních rozhovorů

    Jak se moderátorky Marie Bastlová a Veronika Sedláčková připravují na speciální předvolební rozhovory? A kdo přijde odpovídat místo současného premiéra?

  • Rozhodující faktor? Výsledek stran, které se pohybují okolo pětiprocentní hranice

    Politolog Josef Mlejnek v rozhovoru pro Seznam Zprávy okomentoval aktuální předvolební preference. Předpovídá mimořádně těsný výsledek hlasování. „Každé procentíčko může rozhodnout,“ míní.

  • Pražský primátor: Babiš opět lhal

  • Politici se hádali o návrhu rozpočtu na rok 2022

    Podle Zbyňka Stanjury (ODS) je navrhovaný vládní rozpočet se schodkem 376 miliard korun zatím jen „virtuální.“ „Konečný návrh se určitě bude lišit od toho, co zítra (pondělí 27. 9. - pozn. red.) schválí vláda. Nejpravděpodobnější je rozpočtové provizorium,“ řekl v televizní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News. O skutečném rozpočtu podle něj rozhodne výsledek říjnových voleb a nová sněmovna. Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) před rozpočtovým provizoriem varovala. „Pětadevadesát procent rozpočtu jsou mandatorní výdaje,“ zdůraznila vicepremiérka. Podle ní je škrt ve výdajích 100 miliard - jak ODS navrhuje - nereálný.

  • Když političce posílají muži fotky, o které nestojí

    Za slunečného počasí nebyla o zábavu nouze. Hlavním místem bylo velké pódium, kde vystupovaly kapely nebo zpívající děti. Hned naproti bylo mnoho stánků s občerstvením, nechyběly langoše, klobásy a točené pivo. Na místě byla dokonce i malá pouť s kolotočem.

    Jak ale Schillerová svěřila reportérovi Seznam Zpráv, kampaň není vždy tak pohodová, jak by se mohlo zdát. Na sociálních sítích, kde je mimořádně aktivní, se setkává s reakcemi, o něž nestojí.

  • Babiš má rysy psychopatické osobnosti, tvrdí někdejší hvězda hnutí ANO

    „Dnes na mě působí dojmem nácka. Tehdy to tak určitě nebylo. A z toho, co teď vidím, se nemohu ubránit ani dojmu, že má i jisté rysy psychopatické osobnosti. Může se ale jednat jenom o to, že jej politická moc zválcovala mnohem rychleji, než jsem si původně myslel. Já ale vlastně nevím, jak on skutečně uvažuje, ale ze způsobu, jaký dnes používá, se člověku zvedá žaludek. Nevylučuji, že to může být jenom póza. Nedokážu vám odpovědět, zda se na začátku jen přetvařoval, nebo postupem času ‚degeneroval‘. Obávám se, že obě varianty jsou možné,“ říká Zlatuška.

  • Jak budeme ukazovat výsledky voleb

    Vážení čtenáři, přesně za dva týdny, v sobotu 8. října od 14:00, spustíme na Seznam Zprávách výsledkový interaktivní speciál, v němž se on-line dozvíte výsledky voleb. Podívejte se do této FOTOGALERIE, co vás za dva týdny čeká, co budeme vědět ihned po uzavření volebních místností a v kolik hodin se dají čekat relevantní průběžné výsledky.

    Foto: Seznam Zprávy

    Volby na Seznam Zprávách: přehledně, on-line, v souvislostech.

  • ČSSD s Hamáčkem v Brně

    Sociální demokraté jsou fotbalovou terminologií na hraně sestupu z první ligy. Průzkumy preferencí jim přisuzují zisk kolem pěti procent, tedy kolem hranice, přes kterou je nutné se dostat, abyste vůbec byli ve Sněmovně. Reportéři Seznam Zpráv dopoledne pozorovali jejich mítink v Brně.

    Foto: David Neff, Seznam Zprávy

    Jan Hamáček, šéf ČSSD, a další oranžoví lídři na mítinku v Brně.

  • Ministr Vojtěch předloží další rozvolnění

    Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) předloží ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za hnutí ANO) v pondělí na vládu další rozvolnění opatření proti covid-19. Mělo by se týkat snížení potřeby testů pro děti. Detaily Babiš ale neuvedl.

    „Všechno podstatné se dozvíte v pondělí na tiskové konferenci po jednání vlády,“ napsal Vojtěch pro Seznam Zprávy.

  • Babiš se nechá znovu naočkovat před volbami

    Premiér Andrej Babiš (ANO) v debatě České televize přiznal, že se nechá naočkovat třetí dávkou proti covid-19. Bude to těsně před volbami. „7. října se nechám naočkovat třetí dávkou v Ústřední vojenské nemocnici,“ prohlásil Babiš.

    Na dotaz moderátora, proč se Babiš nechá naočkovat těsně před volbami, reagoval premiér slovy, že tato otázka není fér. „Já se nechám očkovat podle toho, jak jsem dostal SMS,“ uvedl Babiš.

  • D1 jako volební trhák. Premiér se dostaví

    Ředitelství silnic a dálnic se v předvolebním čase připravuje na ukončení mnohaleté modernizace D1. Slavnostní zprovoznění by se mělo odehrát příští víkend, ale přesný termín zatím není ještě definitivně určen. Kdo všechno se akce týden před volbami zúčastní, není podle ŘSD ještě jasné. „Předpokládám ale, že tam bude pan ministr dopravy a pan premiér,“ sdělil šéf ŘSD. Jestli bude vedle vládních činitelů přizván i někdo z opozičního tábora, nevěděl.

  • Ignorujte Babišovu smršť, žádá Milion chvilek

    Foto: FB Andreje Babiše

    Jeden ze statusů PR týmu Andreje Babiše.

  • ČSSD má spasit muzikálový producent

    Sociální demokraté a jejich příznivci v sobotu zahájí závěrečnou část své kampaně. Akci na brněnském výstavišti s názvem „Jdeme do finále“ pro ně připravil staronový poradce, se kterým se strana nedávno rozhádala.

    K ČSSD se na poslední chvíli rozhodl vrátit spoluautor jejích minulých úspěšných kampaní, muzikálový producent Oldřich Lichtenberg.

  • Politici se předhánějí v „lidovosti“

    Politici nyní soutěží v disciplíně „kdo je blíž lidu.“ Marketingový tým Andreje Babiše například v pátek večer umístil na Facebook snímek premiéra s panákem blíže neurčené lihoviny a emotivním popiskem „Ta píše!“.

    Foto: FB Andreje Babiše

    Andrej Babiš s Karlem Havlíčkem v Lysé nad Labem.

Reklama

Hlavní zprávy