Hlavní obsah

160 účinkujících a jedinečná atmosféra. Festival Mezi ploty už tento víkend v Bohnicích

160 účinkujících a jedinečná atmosféra. Festival Mezi ploty se uskuteční už tento víkend.Video: Lucie Šmídová

 

Reklama

Pražská psychiatrická nemocnice v Bohnicích o víkendu ožije hudbou a divadlem. Uskuteční se tam další ročník festivalu Mezi ploty, kterého se každoročně účastní okolo dvaceti tisíc návštěvníků. Festival se koná už posedmadvacáté.

Článek

„Jsme rádi, že je festival už tolik let. A nejen, že přežil, ale on se rozvíjí dál a dál. Letos na čtrnácti scénách vystoupí více než 160 hudebních a divadelních souborů,“ říká ředitel Robert Kozler.

Na festivalu se mohou návštěvníci zapojit do různých workshopů, dílen a různých aktivit, kterých se koná během víkendu přes 220.

Na festivalu se neprodává alkohol, lidé tak mohou umění vnímat zcela střízliví. „Je tam opravdu krásná atmosféra. Na rozdíl od jiných festivalů to chytá takový jiný šmrnc. My se dotýkáme tak zvaně duše jako takového základního stavebního kamene naší existence, která má své výšky, ale i pády. A toto téma je umělcům velmi blízké a vzniká z toho taková komunitní záležitost,“ dodává ředitel festivalu.

Z umělců letos vystoupí například Divokej Bill, Tomáš Klus, Wohnout, Rybičky 48, Barbora Poláková, Xindl X, Vypsaná fiXa, Mňága a Žďorp či Sto zvířat. Z divadel například Divadlo Na Fidlovačce a Divadlo v Řeznické. A mnoho dalších.

Jak probíhaly přípravy a na koho dalšího se mohou návštěvníci festivalu těšit, prozradil jeho ředitel v celém rozhovoru. Video s ním najdete nad článkem.

Jde o součást pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované