Hlavní obsah

17 tisíc diváků v O2 areně. Bojová umění mají našlápnuto být novým hokejem. Tady jsou důvody proč

Reportéři Seznamu: S reportérem Seznamu Oliverem Sálusem za kulisy smíšených bojových umění.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Boxeři, bojovníci v klecích, smíšená bojová umění. Popularita těchto sportů roste ve světě – i v Česku. Co na tom diváky tak přitahuje? Vydali jsme se za kulisy těchto sportů.

Článek

Nebývalý zájem na sebe strhl prosincový boxerský zápas raperů Rytmuse s Marpem na galavečeru XFN 15. Byla to jen bitka celebrit? Nebo skutečný sportovní zážitek? A kde se vzal takový zájem o smíšená bojová umění? I na to jsme se podívali v novém vydání pořadu Reportéři Seznamu.

„MMA jako sport je v Česku na cestě dostat se co do popularity na úroveň hokeje nebo fotbalu. Jen se podívejme – 17 tisíc lidí v O2 areně, tři dny po Vánocích, to bylo neuvěřitelné,“ říká redaktor Seznamu Oliver Sálus v narážce na zmiňovanou bitvu raperů. „Diváky zkrátka baví jak kontroverze tohoto sportu, tak jeho dostupnost. Když si řeknete v osmnácti letech, že se stanete hokejistou a půjdete do NHL, tak určitě nepůjdete. Je pozdě. Ale když si ve stejném věku řeknete, že budete dělat MMA a třeba se dostanete v Česku mezi špičku, šance tu je. Nadto je tu paralela s typickým starověkým gladiátorstvím, se zápasy na život a na smrt. A to lidé pořád chtějí vidět.“

Co dnes divákům nabízí česká scéna bojových umění? Jak je to s platy bojovníků za jednotlivé zápasy? A jaký je zájem o Čechy a Češky ve světě? Podrobnosti v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který běží ve večerních hodinách každé druhé úterý na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reportéři Seznamu (celý pořad): Se Sabinou Slonkovou o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo, s Václavem Dolejším o personální politice Andreje Babiše a s Oliverem Sálusem o novodobých gladiátorech.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované