Hlavní obsah

30 let Simpsonových. Familie ještě šílenější, než jsou Stropničtí

Bonus Šťastného pondělí: Šídlo, Homer a Bart.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Přesně před třiceti lety se v americké televizi objevila jedna obyčejná, tradiční, americká, ale zato žlutá rodinka: otec Homer, matka Marge, syn Bart a dcery Líza s Maggie. Je to asi nejšílenější familie v dějinách showbyznysu, a to i v porovnání s rodinou Stropnických. Důkazy předkládáme v bonusu satirického pořadu Šťastné pondělí.

Článek

V čem jsou Simpsonovi výjimeční v televizní zábavě? „Těch vrstev humoru, experimentů, kreativity, výbušnosti, co se podařilo autorům do seriálu dostat, to tady nikdo nebylo. Třeba v množství gagů na jednu minutu jsou neporazitelní,“ říká novinář a obráběč humoru Ondřej Formánek, expert na animovaný seriál, jenž má aktuálně 671 odvysílaných dílů ve 31 řadách.

Přesto sledovanost příběhů rodinky z městečka Springfield ve Spojených státech klesá – z původních 33 milionů lidí zůstalo dnes jen pět milionů nejvěrnějších. „Hodně expertů se shoduje, že ten seriál se dnes trochu víc hledá, i když zrovna letos jedna epizoda vyhrála cenu Emmy, takže zase taková tragédie to není,“ míní Formánek.

Celý rozhovor Ondřeje Formánka s Jindřichem Šídlem předkládáme v úvodním videu.

Jedná se o bonus satirického pořadu Šťastné pondělí, který vysílá Televize Seznam v premiéře každé pondělí od 21:00. Půlhodinová show Jindřicha Šídla a jeho kolegů Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem obsahuje několik rubrik. Najdete je na tomto odkaze.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované