Hlavní obsah

40 filmových premiér, na které se můžete těšit v roce 2019

Filmové premiéry roku 2019: Co byste si neměli nechat ujít v kinech?Video: Kuba Bernáth, Seznam.cz, Youtube.com

 

Reklama

Milovníci filmu si v nadcházejícím roce přijdou na své. Do kin se totiž chystá spousta očekávaných snímků – ať už jde o pokračování úspěšných filmů, nebo zbrusu nové počiny. Připravte si popcorn a pojďte si s námi projít to nejzajímavější, co nás na velkém plátně čeká.

Článek

Leden

Skleněný

Třetí ze série filmů režiséra M. Night Shyamalana. Thriller Skleněný navazuje na své předchůdce Vyvolený z roku 2000 a Rozpolcený z roku 2016. Setkají se v něm všechny hlavní postavy z předchozích dílů.

Raubíř Ralf a internet

Druhé pokračování filmu Raubíř Ralf se k nám dostane v lednu. Hlavní hrdina, záporná videoherní postava Ralf, se vydá do útrob internetu, kde se střetne s dalšími zajímavými charaktery.

Robin Hood

„Bohatým bral a chudým dával.” Robin po návratu z křížových výprav povstane společně se svým přítelem Malým Johnem proti zkorumpované anglické vládě. V Čechách bude mít premiéru v lednu.

Kursk

Příběh popisující skutečné události, ke kterým došlo v roce 2000. Jadernou ponorkou Kursk otřesou exploze, které uvězní její posádku více než sto metrů pod mořskou hladinou. Začíná boj s časem, záchranná akce se však komplikuje.

The Upside

Komediální drama popisuje příběh paralyzovaného muže na vozíku a jeho netradičního pečovatele. Film je založen na skutečných událostech, jedná se o remake francouzského snímku Nedotknutelní.

Únor

Lego příběh 2

Pět let po událostech z prvního dílu budou hrdinové filmu čelit novému nebezpečí. Záchrana města Bricksburg zavede hlavní postavy daleko od domova, kde otestuje jejich odvahu a kreativitu.

Jak vycvičit draka 3

Škyťák vybudoval utopický svět, kde žijí lidé a draci v míru a Bezzubka si našel spřízněnou duši. Objeví se ale drakobijec, který chce všechny draky ulovit. Závěrečný díl trilogie přinese podle tvůrců hořkosladký konec.

Všechno nejhorší 2

Hororová verze Na hromnice o den více má pokračování. Hlavní hrdinka Tree se opět dostane do časové smyčky, ve které bude čelit svému vrahovi. Tentokrát však nebude v nebezpečí pouze ona, ale i její přátelé.

Amundsen

Film o norském polárníkovi Roaldu Amundsenovi. Příběh člověka, který jako první dosáhl Jižního pólu v roce 1911, by měl spatřit světlo světa začátkem příštího roku. Část filmu se natáčela na pražské náplavce.

Březen

Captain Marvel

Carol Danversová se ocitne ve středu konfliktu dvou mimozemských ras, ze kterého si odnese nevídané superschopnosti. Captain Marvel je nejsilnější superhrdinkou, kterou dosud Marvel na velkém plátně představí.

Dumbo

Slůně s velkýma ušima v upadajícím cirkuse je všem pro smích. Ten však přejde, když lidé zjistí, že díky nim dokáže létat. O Dumba se začne zajímat nejnovější zábavní podnik, který ale pod povrchem skrývá nejedno tajemství. Hranou adaptaci známého příběhu režíruje Tim Burton.

Dozvuky války

Rachael jede za svým manželem Lewisem do Hamburku, který se zde podílí na obnově města zničeného 2. světovou válkou. Začnou spolu žít v domě, který byl odebrán německé rodině. Lewis se odvážně rozhodne, že německého otce s dcerou nechá žít s nimi.

My

Jordan Peele, který vyhrál jako první Afroameričan Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář za svůj film Uteč, se nyní vrací s napínavým thrillerem. Čtyřčlenná rodina se bude ve snímku My muset ubránit vlastním dvojníkům.

Psí veličenstvo

Rex je nejoblíbenějším psem v paláci. Když ale ztratí stopu své vyvolené, vydává se na dobrodružství, kde objeví sílu přátelství. Animovaný film o královském mazlíčkovi zamíří do českých kin v březnu.

Duben

Shazam!

14letý Billy získá od čaroděje Shazama schopnosti, o jakých se mu ani nezdálo. K tomu, aby se proměnil v dospělého superhrdinu, stačí, aby zvolal čarodějovo jméno. Shazam nám ukáže, jaké to je, když se malý chlapec dostane k superschopnostem.

Avengers: Endgame

Poté, co Thanos úspěšně vymazal 50 % zemské populace, před sebou mají Avengers nelehký úkol. Jak se s tím superhrdinové od Marvelu poperou, se dozvíme na konci dubna příštího roku.

Hellboy 3

Jedná se o reboot Hellboye, kterého si tentokrát zahraje David Harbour. Snímek bude dospělejší a temnější než předchozí díly. Hlavní hrdina si prochází existenciální krizí a snaží se vyrovnat s tím, kdo je a kam patří.

Květen

Pokémon: Detective Pikachu

Pokud jste jako malí hltali animovaný seriál Pokémon, ztvárnění celovečerní verze vás možná překvapí. Pikachu se promění v detektiva a pomůže jedinému člověku, který rozumí jeho řeči, v pátrání po jeho otci.

John Wick 3: Parabellum

Série John Wick šlape tak, jak má. O tom svědčí také dvojnásobně vyšší tržba druhého dílu nad tím prvním. Trojka nám ukáže hlavního hrdinu na útěku, pomůže vysvětlit některé nevyjasněné detaily a otevřený konec předchozího dílu.

Aladin

Chudý chlapec získá kouzelnou lampu a tři přání, které mu pomůžou získat srdce princezny Jasmíny. Ta však nezná jeho prostý původ. Navíc ho čeká souboj se zlým rádcem sultána Džafarem, který touží po lampě, sultanátu i princezně. V hraném filmu si zahraje Will Smith.

Červen

X-Men: Dark Phoenix

Jean získá schopnosti větší než kterýkoli jiný mutant, začne být ale nebezpečná svým přátelům. X-Meni musí však vyřešit vnitřní spory rychle, aby mohli zachránit planetu před nepřáteli z vesmíru.

Godzilla II: Král monster

Která monstra jsou člověku nebezpečná a která ho naopak ochrání před těmi zlými? A jak se s tím popasuje lidská rasa? Pokračování rebootu Godzilly přinese souboj o to, kdo je nejsilnější.

Muži v černém: Globální hrozba

Spin-off populárního, akčního filmu Muži v černém. Speciální agenti budou tentokrát čelit zradě z vlastních řad. Staré známé tváře z původní série se ve snímku ale neobjeví.

Tajný život mazlíčků 2

Pokračování veleúspěšné animované komedie nám opět přinese pohled do běžného života domácích zvířat. Kvůli skandální kauze MeToo bohužel v roli hlavní postavy Maxe neuslyšíme komika Louise C.K.

Červenec

Spider-Man: Daleko od domova

Peter Parker bude v novém Spider-Manovi pátrat po osudu svých rodičů. Hlavního záporáka mu bude dělat iluzionista Mysterio. Film se natáčel mimo jiné i v Praze.

Lví král

Animovaná klasika v novém kabátu. Prožijeme znovu příběh mladého lva Simby, jehož otec, král zvířat Mufasa, je zrazen vlastním bratrem. S pomocí svých přátel však Simba napraví staré křivdy.

Annabelle 3

Rodina Warrenových uložila Annabelle do skladiště artefaktů. Věří, že tam nemůže páchat zlo. Opak je ale pravdou a démonem posedlá panenka začne ovlivňovat strašidelné artefakty, které si ve skladišti vymítači uložili.

Srpen

Toy Story 4

Čtvrté pokračování oblíbeného animáku od Disneyho přivede zpět známé postavy, jako je kovboj Woody, Buzz Rakeťák či pan Brambůrek. Avšak příchod nové hračky otevře hlavním hrdinům zcela nový svět.

Once Upon a Time in Hollywood

Jeden z největších filmů roku 2019 dá nahlédnout do života v Hollywoodu v šedesátých letech. Hlavní postavy ztvární herecké hvězdy Brad Pitt a Leonardo DiCaprio. Režisérem je Quentin Tarantino.

Září

TO: Kapitola 2

Po 27 letech je Pennywise zpět. Hlavní postavy se vydaly vlastními cestami a nyní už jsou dospělé. Pokračování hororového příběhu podle knižní předlohy Stephena Kinga je závěrečným dílem série.

Nabarvené ptáče

Český film vypráví příběh o chlapci, který v době druhé světové války sám putuje Polskem a Ukrajinou. Chlapec vede boj nejen o fyzické přežití, ale také vnitřní boj sám se sebou. Snímek vychází z knižní předlohy stejnojmenného románu od Jerzy Kosińskiho.

Říjen

Joker

Neúspěšný stand-up komik se vydá na dráhu zločinu jako jeden z nejznámějších komiksových záporáků. Film se odehrává v 80. letech v paralelním vesmíru, proto si Jokera nezahraje Jared Leto, ale Joaquin Phoenix.

Ovečka Shaun 2: Farmageddon

První díl nejznámější animované ovce na světě vydělal dost na to, aby se tvůrci pustili do pokračování. V druhém díle Ovečky Shaun přiletí na farmu mimozemšťané. To si ale ovce nenechají líbit a vrhnou se do boje proti vetřelcům z vesmíru.

Zombieland 2

Jak lépe oslavit desetileté výročí premiéry Zombielandu než jeho pokračováním? Film se navíc vrátí s původními postavami, které si pomalu začnou lézt na nervy, přitom ale musí čelit novým zombíkům.

Poslední aristokratka

Film je natočen podle knižní předlohy od Evžena Bočka. Komedie vypráví příběh potomků aristokratického rodu, kteří se vrací do vlasti svých předků. Snímek režíruje Jiří Vejdělek.

Listopad

Kingsman 3

Třetí díl akční série nás vrátí do minulosti. Příběh o začátcích organizace Kingsman odhalí zcela nové postavy. Hlavní hrdina série, Eggsy, se v něm ale neukáže.

Terminátor

Nový Terminátor bude sice šestým filmem svého druhu, dějově ale navazuje na dnes již klasickou dvojku, ignoruje tak všechny díly, které netočil James Cameron. Děj se bude odehrávat v Mexiku. Název snímku zatím neznáme.

Charlieho andílci

Film zachycuje novou generaci tajných agentek vedených tajuplným Charliem. Jeho společnost se rozrostla a nabízí služby po celém světě. Snímek se zaměří na konkrétní trojici, jako tomu bylo u předchozích dílů.

Prosinec

Star Wars IX

Pokračování nejnovější trilogie Hvězdných válek od filmového studia Disney. Kdo zvítězí v souboji temné a světlé strany, se dozvíme jako vždy v prosinci příštího roku.

Jumanji 3

„Hra ještě neskončila.“ Pokračování komedie Jumanji s Dwaynem Johnsonem a Kevinem Hartem přijde do kin v prosinci 2019. Jak se bude další díl jmenovat, se teprve dozvíme.

Reklama

Související témata:

Doporučované