Hlavní obsah

„55 plus, to je pěknej hnus.“ Jitka Sedláčková se vzepřela stereotypům a stala se hereckým objevem do šedesáti let

Jitka Sedláčková popisuje, jak se musela pro novou divadelní roli „nejhorší zpěvačky všech dob” naučit zpívat falešně.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Chcete znát návod, jak se dá užít „začátek konce“? Poslechněte si Výzvu s herečkou Jitkou Sedláčkovou. Prošla proměnou, uzavřela velmi temnou etapu života a dnes jde z role do role.

Článek

Nejdřív ji odrovnala výpověď z divadla, následovaly pochybnosti, jestli je vůbec dobrá herečka, do toho problémy s váhou a alkoholem a celková nespokojenost se životem. O tom všem dnes dokáže velmi otevřeně mluvit: „Dokonce tehdy přišla jedna herecká příležitost, ale já na ni nebyla připravená, byla jsem tlustá, negativní, nespokojená žena… No, možná že jsem nebyla ani žena,“ říká Jitka Sedláčková ve Výzvě.

Jak překonala krizové období? Proč začala pracovat v domově důchodců? Jak se následně dostala do blízkosti pražského primátora Tomáše Hudečka? Co všechno musela ve svém životě změnit, aby se mohla naplno vrátit k herectví? I o tom herečka mluví v rozhovoru s odzbrojující upřímností: „Udržuju se, sportuju adekvátně k věku, nepřežírám se větrníky, jak jsem to dělala – čtyři nebyl problém. Už nejím polárkový dort polévkovou lžící…“

Jitka Sedláčková právě zažívá ohromný aplaus v pražském Divadle Na Jezerce v hlavní roli světového hitu Je úchvatná!, kde představuje „nejhorší zpěvačku všech dob“. S režisérem představení, Janem Hřebejkem, teď chystá i natáčení filmu.

Do toho Jitka Sedláčková zkouší roli tety Kateřiny v představení Saturnin a nedávno s třemi hereckými kolegyněmi nastudovala vlastní hru Můžem i s mužem. I ta se stala okamžitě hitem a herečky mají se zájezdovým představením vyprodáno skoro na rok dopředu.

Představení, kde Jitka Sedláčková zpívá song „55 plus, to je pěknej hnus, bejvala jsem kus“, vychází podle herečky ze skutečných životních zážitků. „Jsou to ženské etudy, věnované mužům. Je to o jistém osamocení žen, o tom, jak řeší své příběhy. Je to i dost naturalistické,“ říká Jitka Sedláčková, která ve hře odhaluje i jeden ze svých „zážitků erotického druhu“.

Chcete-li se nechat ovlivnit pozitivní energií a dozvědět se, jak překonat stereotypy, že ženy nad 55 let nic pozitivního nečeká, pusťte si rozhovor ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované