Hlavní obsah

A co si myslíte vy? Seznam Zprávy otevírají prostor pro věcnou diskuzi

Jiří Kubík
šéfredaktor

„Redakce Seznam Zpráv bude ráda za inteligentní a relevantní příspěvky čtenářů vystupujících pod svým jménem,“ stojí v redakčním kodexu diskuzí.

Reklama

Přečtete si článek například o domácím vyučování dětí nebo o politické bitvě kolem snížení daní a máte okamžitou potřebu k tomu sdělit svůj názor nebo zkušenost. Anebo chcete reagovat na názory o ostatních. Ode dneška máte šanci.

Článek

Seznam Zprávy otevírají pod svými texty prostor pro diskuzi. Věcnou, slušnou, bez urážek. S pravou identitou pisatelů. A s naším očekáváním, že zajímavé či originální názory a tipy nás inspirují k dalším tématům a článkům.

V případě, že budete chtít reagovat na některý z článků, stačí být přihlášený pod svým účtem na Seznamu. Při prvním vstupu do diskuze projdete jednoduchou registrací. Budeme od vás potřebovat zadat reálné jméno a příjmení a budeme potřebovat ověřit vaše telefonní číslo. V profilu svého účtu na Seznamu si také budete moci nastavit fotografii.

Jedním z důvodů, proč se Seznam rozhodl pro vlastní diskuzní platformu, je možnost flexibilně reagovat například na vaše hlášení týkající se nevhodných komentářů (u každého příspěvku najdete funkci Nahlásit).

Sami jsme si pro diskuze určili pravidla, která najdete v Kodexu umístěném i na konci tohoto textu. Pravidla jsou zárukou, že se ze čtenářského fóra nestane přehlídka nenávisti, urážek, lží a manipulací. Anebo také komerčních prezentací. K tomu diskuze Seznam Zpráv opravdu neslouží. Jde o sdílení Vašich názorů na téma popisované v tom kterém textu.

Nový systém diskuzí se postupně nasadí i na další obsahové služby Seznamu, takže se do diskuzí budete moct bez omezení zapojit i na jiných serverech. Se všemi informacemi, které nám při registraci poskytnete, budou nakládat výhradně pracovníci společnosti Seznam.cz, a. s. K ochraně údajů najdete více informací zde.

Aktuální možnosti a vlastnosti nových diskuzí jsou popsány v nápovědě.

Věříme, že v naší nové diskuzní platformě budete rádi sdílet své názory. Na všechny inspirativní, věcné a zejména slušné se předem těšíme.

Kodex diskuzí na Seznam Zprávách

1. Jaké diskuze jsou vítány?

Redakce Seznam Zpráv bude ráda za inteligentní a relevantní příspěvky čtenářů vystupujících pod svým jménem. Příspěvky v diskuzi se musí vztahovat k danému článku. Uvítáme vaše rady, originální pohled na dané téma či kritiku. Nebudeme tolerovat osobní útoky na kohokoliv, vulgarity, lži, komerční propagaci, odkazy na jiné webové stránky ani výkřiky zdůrazněné velkými písmeny. U některých článků si redakce Seznam Zpráv vyhrazuje právo diskuzi neotevřít.

2. Zajímavé příspěvky čtenářů v obsahu Seznam Zpráv

Redakčním výběrem originálních komentářů pod články mohou vzniknout nové texty, které přinesou čtenářům Seznam Zpráv širší pohled na dané téma. Pro tento účel si vyhrazujeme právo v příspěvku upravit pravopis nebo interpunkci a zveřejnit jméno diskutujícího. Vaše informace k danému článku mohou redaktorům Seznam Zpráv sloužit rovněž jako inspirace k novému textu.

3. Je možné kritizovat práci Seznam Zpráv?

Seznam Zprávy vítají silné i kritické názory, včetně názorů na práci naší redakce. Osobní útoky na naše zaměstnance však nejsou povoleny. Jakákoliv kritika by se měla týkat daného článku.

4. Upozornit na chybu či nepřesnost lze i mimo diskuzi.

Oceňujeme, když čtenáři poukážou na faktickou chybu či nepřesnost. Chcete-li o tom informovat redakci a nevstupovat přitom do diskuze, kontaktuje nás prosím na adrese: diskuze@firma.seznam.cz.

Děkujeme všem za inspirativní a slušné názory.

Redakce Seznam Zpráv

Reklama

Související témata:

Doporučované