Hlavní obsah

„A v Tokiu zkusím windsurfing,” plánuje s úsměvem dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká

Rozhovor s Ester Ledeckou po jejím druhém vítězném závodu na zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.Video: Český olympijský tým, Youtube.com

 

Reklama

Dvě zlaté medaile, za lyžařský obří slalom a za paralelní slalom na snowboardu, označila Ester Ledecká za „hezký bonus” ke svým původním plánům.

Článek

Ester Ledecká získala v 16. den olympijských her v Pchjongčchangu svou druhou zlatou medaili. Po senzačním vítězství v lyžařském super-G dokázala ovládnout i svou hlavní disciplínu, paralelní obří slalom ve snowboardu. Dvaadvacetiletá závodnice potvrdila svůj post světové jedničky, když hravě vyhrála obě kvalifikační jízdy a stejně dobře se jí dařilo i ve vyřazovací části.

Ester Ledecká po svém zápisu do historie sportu nezapomněla vyzdvihnout celý svůj tým a rodinu: „Musím celé své rodině hrozně poděkovat, protože oni za mnou stáli, ať se dělo, co se dělo. A byli vždycky se mnou.”

Video: Co má Ester Ledecká raději. Lyže nebo snowboard?

Speciální dík vyjádřila mamince: „Jsem strašně vděčná, že sem za mnou přijela. Ona se strašně bojí letadel. Budu se snažit, aby tu cestu zpátky měla příjemnější, budu sedět s ní a celou cestu ji budu držet za ruku.”

Ester Ledecká v osmifinále vyřadila obhájkyni zlata ze Soči, švýcarskou závodnici Patrizii Kummerovou. Ve čtvrtfinále nechala daleko za sebou Rakušanku Ulbingovou, a to i přes drobné zaváhání na trati. Semifinálové a finálové jízdy pak přinesly porážku pro německé snowboardistky Hofmeisterovou a Jörgovou.

Video: Jedni z těch, kteří spolu s rodinou stojí za úspěchy Ester Ledecké.

Opravdu teď Ester Ledecká plánuje, že za dva roky pojede na letní olympijské hry v Tokiu? Podívejte se na rozhovor ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované