Hlavní obsah

A za pět let bych se chtěl stát prezidentem, říká Paroubek a zdecimované ČSSD nabízí svůj návrat

V sociální demokracii o něj sice příliš nestojí, nicméně bývalý šéf Jiří Paroubek by se chtěl do strany vrátit a zachraňovat ji.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý premiér Jiří Paroubek tvrdě kritizuje ČSSD, kterou podle něho ovládají nejrůznější kmotři, a mluví o stranické oligarchii.

Článek

Před deseti lety se mu říkávalo „buldozer” nebo „sexy mozek”. Dnes Jiří Paroubek, někdejší premiér a bývalý šéf sociální demokracie, spřádá ve své smíchovské kanceláři plány na politický comeback.

Snaží se o návrat do ČSSD, kde o něj moc nestojí. Vyčítají mu, že partaj v roce 2011 zhrzeně opustil a založil si konkurenční hnutí LEV 21.

Paroubek dnes věří, že mu vstup nakonec umožní alespoň po stranickém sjezdu, kde si volebním debaklem zdecimovaná ČSSD bude v půlce února hledat nového lídra.

Pětašedesátiletý Paroubek sice mluví o pomoci se záchranou sociální demokracie, ale jeho skutečný cíl visí výš - chce kandidovat na příštího prezidenta, jak sám přiznává.

„Moje pozice u veřejnosti se dá poměrně rychle obnovit,” říká v rozhovoru Paroubek. „Kromě blbých řečí, které jsem někde měl, když jsem byl ve vysoké politice, nejsem spjat s žádným skandálem, to je také určitá výhoda.”

Podívejte se na epizodu ze seriálu Zvláštní vyšetřování, která se týkala Jiřího Paroubka:

ZVLÁŠTNÍ VYŠETŘOVÁNÍ: PAROUBKOVA TAJEMSTVÍ

Reklama

Doporučované