Hlavní obsah

Abych mohla „řádit“, musím plánovat roky dopředu. Kožená o životě světové hvězdy

V České republice Magdalena Kožená odehrála jen pár koncertů. Než se vrátila zpátky do Berlína, poskytla Seznamu rozhovor.

 

Reklama

Světově proslulá mezzosopranistka ve Výzvě Jiřího Kubíka promluvila o „výletu“ ke swingu, horší náladě Čechů, volbě prezidenta i o tom, kdy a co si konečně zahraje v pražském Národním divadle.

Článek

Magdalena Kožená nazkoušela s Ondřejem Havelkou a jeho swingovou kapelou Melody Makers koncertní program Pojďme si zařádit. Úspěch s ním měla nejen v Česku, ale i v různých evropských městech, včetně Londýna a Berlína, kde trvale žije s manželem a třemi dětmi.

„Nejsem typická operní zpěvačka,“ popisuje Magdalena Kožená svůj swingový projekt, který včera prozatím ukončila koncertem v pražské Lucerně. Dnešním dnem se opět vrací na evropská jeviště.

Magdalena Kožená patří mezi velké světové hvězdy už přes dvacet let. Zpívala a zpívá například v New Yorku, Paříži, Vídni, Londýně. V rozhovoru popisuje i to, jak vnímá Čechy a Českou republiku při svých občasných návratech a jak se proměnilo Německo a okolí jejího berlínského domova pod vlivem migrační krize.

Je pro ni výhodou, že má za manžela šéfdirigenta Londýnského symfonického orchestru Simona Rattla? A proč zatím nikdy nehrála v žádném českém divadle a kdy se to změní? I o tom mluví exkluzivní host pořadu Výzva. Záznam rozhovoru najdete ve videu umístěném nahoře v textu.

Reklama

Doporučované