Hlavní obsah

Actum Digital otevřela v Praze centrum pro cloudové služby Googlu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Společnost Actum Digital otevřela v Praze vůbec první expertní centrum zaměřené na cloudové služby od Googlu v České republice. Pracovat pro něj bude 50 speciálně vyškolených vývojářů.

Článek

Nové centrum pod hlavičkou již zavedené společnosti Actum Digital se speciálně zaměří na vývoj softwarových aplikací pro Google Cloud a informace o jeho infrastruktuře a zabezpečení. Bude tak schopné pomoci firmám, primárně z regionu střední Evropy, zefektivnit a sjednotit své digitální aktivity pomocí cloudového řešení společnosti Google.

„Google Cloud může společnostem bez ohledu na velikost pomoci splnit strategie digitální transformace. Ale aby to bylo možné, potřebuje náš trh pro tyto technologie vývojářské dovednosti. Náš plán je proto spustit evropské centrum odborných znalostí Google Cloud a pomáhat s projekty cloudové transformace nejen českým, ale i evropským společnostem,“ uvedl generální ředitel Actum Digital Tomáš Vondráček.

Spoluzakladatel Actum Digital Vondráček je známý například pořádáním hackathonu vedoucího ke zrušení předražených státních zakázek nebo spoluzaložením dobrovolnické iniciativy COVID19CZ. Od svého vzniku v roce 1996 pomohla firma Actum Digital s digitalizací a optimalizací cloudového řešení již řadě firem. Příkladem úspěšné digitální transformace je třeba spolupráce s německou firmou Conrad Electronic, která se původně zabývala katalogovým prodejem elektroniky a posléze začala využívat v jednotlivých zemích internetový prodej.

Reklama

Související témata:

Doporučované