Hlavní obsah

Místo do útulku do výlohy. Štěňata upozorňovala na smutné osudy psů

Štěňátka byla k adopci v centru New Yorku.Video: Kateřina Vodvářková, Reuters

 

Reklama

Amerika má svůj národní den štěňat. U jeho příležitosti se firma Saks Fifth Avenue rozhodla uspořádat akci, na které měli lidé možnost adoptovat psy, kteří pocházeli z nevyhovujících podmínek.

Článek

Štěňata, která byla na akci, by za normálních podmínek čekala v útulku. Americká liga zvířat se snaží, aby se případní zájemci o čtyřnohého mazlíčka zamysleli nad adopcí dříve, než koupí psa od chovatele.

„Před třiceti lety jsme odstartovali program nazvaný Humánní přemístění, abychom se ujistili, že každé zvíře kdekoliv na světě dostane šanci najít si nový domov,” uvedl Matthew Carroll, zástupce ředitele severoamerické ligy zvířat. „A dnes máme těchto 15 úžasných štěňat s námi v Saks Fifth Avenue.”

Všichni pejsci na akci pochází z nevyhovujících podmínek. Byli předáni do útulků po celých Spojených státech z různých důvodů. Odtud je už organizátoři přivedli právě sem.

„Snažíme se všem těmto štěňatům najít domovy, protože za každým adoptovaným štěnětem jsou dva zachráněné životy. Život toho štěněte a život zvířete, které může po něm převzít místo v útulku,” řekl Cleo Davis-Urman, ředitel speciálních projektů v Saks Fifth Avenue.

Amerika má Den štěňat od roku 2006. Založen byl proto, aby se ohrožení pejsci dostali z útulků k novým majitelům a nestrávili život v klecích.

Reklama

Související témata:
Roztomilé

Doporučované