Hlavní obsah

Adrenalin je nejlepší lék na bolest, říká veteránský mistr světa Žerava

„Pokud se chce člověk zlepšit, musí závodit venku na velkých tratích, jinak začne stagnovat,” říká mistr světa Žerava.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Motokrosový závodník Martin Žerava obhájil titul mistra světa mezi veterány. Celkově se radoval už potřetí v kariéře.

Článek

Tentokrát nedošlo na už tradiční souboj mezi Matsem Nilssonem a Martinem Žeravou. Český motokrosař ale musel na mistrovství světa veteránů čelit jinému vyzyvateli – dvojnásobnému mistru světa ve dvěstěpadesátkách Mickaëlu Pichonovi.

„Za mlada patřil k top pilotům a pro mě to byl hodně těžký soupeř. Člověk k němu má velkou úctu, protože toho v kariéře dokázal hodně,“ řekl Martin Žerava Seznamu.

Mnohonásobný mistr republiky a také dvojnásobný mistr Evropy v družstvech si dokázal poradit nejen s Francouzem Pichonem, ale i s ostatními jezdci a dojel si pro třetí titul mistra světa mezi veterány. Přestože ho před závodem trápily bolesti zad.

„Před měsícem a půl jsem měl zánět sedacího nervu, tak jsem se bál, že se mi to vrátilo. Naštěstí ale ne. Adrenalin na motorce navíc od bolesti hodně pomůže,“ přiznal Žerava.

Česká motokrosová legenda chce mezi nejlepšími vydržet ještě několik sezon. V posledních letech se společně se syny věnuje i bikrosu, díky němuž si udržuje výbušnost. Jen tréninková píle ale podle Žeravy k úspěchu nevede, neméně důležité je neustále se poměřovat s těmi nejlepšími.

„Když člověk jezdí jen české mistráky, naráží stále na stejné závodníky na stejných tratích. Pokud se chce zlepšit, musí závodit venku na velkých tratích, jinak začne stagnovat,“ dodal na závěr trojnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata:
Vasil Biľak

Doporučované