Hlavní obsah

Advokát Rathova bratra: Spor o dědictví vyšetřuje protimafiánská centrála

Bratři Rathovi se opět soudili o dědictví.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Bratři Rathové se opět soudili o dědictví po otci Ratmírovi, oba vyslali k soudu jenom své advokáty a soudkyni se to nelíbilo.

Článek

Detektivové Národní centrály boje proti organizovanému zločinu vyšetřují, jestli David Rath, který je souzen za mnohamilionovou korupci, nezneužívá dědické řízení po otci Ratmírovi k praní špinavých peněz.

Tato informace v pátek zazněla před Obvodním soudem pro Prahu 6, kde se řeší rodinný spor bratrů Rathových a jde v něm právě o dědictví.

Uvedl ji advokát Michala Ratha Jan Žajgla. Soudu oznámil i číslo jednací, pod kterým útvar případ vede.

Mluvčí protimafiánského útvaru Jaroslav Ibehej informaci nepotvrdil, řekl jen, že se k případu nebude vyjadřovat.

Zvláštní vyšetřování: Kdo se bojí Davida Ratha

Zvláštní vyšetřování, 9. díl: Kdo se bojí Ratha?Video: Seznam, Seznam Zprávy

Michal Rath žaluje Davida Ratha kvůli závěti, v níž otec vše odkázal Davidovi. Michal Rath je ale přesvědčen, že otec tuto závěť sám nenapsal. A pokud ano, že nemusel být při smyslech, protože ji prý psal ve chvíli, kdy ho stihl infarkt.

V dědictví však nejde jen o nemovitosti Rathových, ale mimo jiné také o peníze, které mohou pocházet z trestné činnosti.

Policie totiž po zatčení bývalého středočeského hejtmana před téměř pěti lety našla například deset milionů korun, které podle Davida Ratha patřily otci. Policie je ale přesvědčena, že šlo o peníze z korupce.

Soud spor Rathových odročil na květen, kdy chce oba bratry vyslechnout. V pátek ani jeden z bratrů k soudu nepřišel.

Video: Tak jsme v prd… Co bude s kauzou Rath bez odposlechů

Autor knižního pohledu do zákulisí kauzy Rath Radek Kedroň: Odmítnutí odposlechů může spustit domino efekt.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované