Hlavní obsah

Advokátka Buzková hodila spory se Zemanem za hlavu: „Klientům své názory necpu"

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Rozhovor s Petrou Buzkovou vedli Jiří Kubík a Sabina Slonková (video: Tomáš Dusil, Lukáš Roganský).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Petra Buzková před deseti lety opustila svět politiky a dala se na advokacii. Od té doby poskytla až nyní svůj první rozhovor – pro Seznam. Jeho plnou verzi vám teď nabízíme.

Článek

Ve vysoké politice strávila šestnáct let. Od roku 1990 do roku 2006 byla poslankyní, místopředsedkyní ČSSD, místopředsedkyní Poslanecké sněmovny, ministryní školství. A do toho často i nejpopulárnější českou političkou. Teď už je desátým rokem spokojenou právničkou: Je společnicí v advokátní kanceláři VKS a zaměřuje se na obchodní a finanční právo.

„Politiku jsem uzavřela jako určitou část svého života. Nechci tím říct, že jsem ji zcela vymazala, ale je to uzavřené. Teď jsem v jiné kapitole, jsem v ní velice spokojená a doufám, že to tak bude i nadále," říká v prvním rozhovoru po mnoha letech, jehož úplnou nahrávku si můžete pustit ve videu.

Politickým tématům a vzpomínkám na dávné souboje s Milošem Zemanem se během interview snažila vyhýbat.

Z pochopitelných důvodů: Její advokátní kancelář má hodně klientů a je velmi pravděpodobné, že jsou mezi nimi i obdivovatelé dnešního prezidenta. „Co si klienti myslí o politice, koho volí, to je jejich soukromá věc. A zrovna tak je to moje soukromá věc. Já své názory nikomu necpu," říká Buzková. Slibuje, že na rozdíl od Miloše Zemana žádné politické paměti typu Jak jsem se mýlila v politice psát nemíní. „Velkou výhodou člověka je, když si vlastně vůbec nic nepamatuje," směje se Buzková.

V rozhovoru mluví mimo jiné také o tom, proč z politiky odešla, co jí vadilo, proč si teď připadá svobodnější a co všechno se musela v novém životě naučit.

Reklama

Související témata:

Doporučované