Hlavní obsah

Aféra kolem sexuálního obtěžování pokračuje. Herce Dustina Hoffmana z něj obvinily další tři ženy

Dustina Hoffmana obvinily ze sexuálního obtěžování další tři ženyVideo: AP

 

Reklama

Známý herec Dustin Hoffman čelí dalšímu obvinění ze sexuálního obtěžování, nařkly jej z něj tři ženy. Hoffman se k tomu zatím nevyjádřil, jeho právník obvinění však odmítl. Herce už dříve ze stejného důvodu obvinily dvě herečky.

Článek

Amerického oscarového herce Dustina Hoffmana obvinily další tři ženy ze sexuálního obtěžování. Právník filmové hvězdy odmítl jejich tvrzení jako nepravdivá, informoval deník The New York Times. Hoffmana již předtím ze stejného důvodu obvinily další dvě herečky.

Cori Thomasová vypověděla, že se Hoffman před ní v hotelovém pokoji obnažil a přiměl ji, aby mu masírovala nohy. Vše se prý odehrálo v 80. letech, kdy se tehdy 16letá Thomasová kamarádila s hercovou dcerou. Otec Thomasové působil ve stejné době jako velvyslanec Libérie při OSN.

Melissa Kesterová uvedla, že ji Hoffman osahával v rozkroku. Podle ní se tak stalo v 80. letech v nahrávacím studiu při přípravě filmu Ishtar. Kesterová tehdy chodila s mužem, který ke snímku pomáhal vytvořit hudbu.

Třetí žena, která zůstává v anonymitě, tvrdí, že i ji Hoffman osahával. Údajně tak učinil ve voze a rovněž v době vzniku filmu Ishtar, kde účinkovala v menší roli.

Osobnostmi roku podle magazínu Time jsou ženy, které prolomily mlčení o sexuálním obtěžování

Dnes osmdesátiletý Hoffman, jenž se proslavil například jako hrdina snímku Rainman, se sám k novým obviněním nevyjádřil. Jeho právník je ale označil za „pomlouvačné lži”.

Na sexuální obtěžování ze strany Hoffmana si předtím stěžovaly herečky Kathryn Rossetterová a Anna Grahamová. Také ony hovořily o více než 30 let starém osahávání a ponižování. Tvrzení Rossetterové Hoffman nekomentoval, Grahamové se ale omluvil, že ji mohl vystavit trapné situaci. Současně nicméně uvedl, že si na žádné své nepřístojnosti nevzpomíná.

Hoffman je jedním z velkých jmen, která se stala součástí aféry kolem sexuální obtěžování a vulgárního chování mocných režisérů, producentů a herců. Ta se rozhořela poté, co desítky žen promluvily o obtěžování ze strany známého hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina.

Svět bez obalu: Případů sexuálního obtěžování bylo mnohem víc, říká americká producentka českého původu

Reklama

Doporučované