Hlavní obsah

Agenta 007 neztvární herec tmavé pleti Idris Elba

Jamese Bonda v dalším pokračování neztvární herec tmavé pleti.Video: Marek Baloun, Shutterstock.com, AP, Reuters

 

Reklama

Britský herec s africkými kořeny vyvrátil zvěsti, že by se měl stát agentem 007. Tím i nadále zůstává Daniel Craig.

Článek

Po vlně spekulací na sociálních sítích je jasno. Britský Herec Idris Elba nebude dalším Jamesem Bondem. Elba na premiéře svého režijního debutu Yardie vyvrátil zvěsti, že by měl v následující „bondovce“ nahradit současného představitele agenta 007, Daniela Craiga.

V pětadvacátém snímku ze slavné série, který se objeví v kinech v říjnu příštího roku, má tak podle posledních informací ztvárnit hlavní roli Daniel Craig.

Zvěsti začaly kolovat poté, co pětačtyřicetiletý herec nahrál na sociální síť Twitter fotku, pod kterou se představil stejně jako legendární agent James Bond. Na internetu se tak začalo spekulovat, zda se producenti nerozhodli známé filmové postavě změnit barvu kůže. Tyto spekulace se vedly už od roku 2015, kdy David Oyelowo jako první muž tmavé pleti v historii propůjčil Jamesi Bondovi hlas v audioknize.

Pro změnu měla údajně být i dlouholetá producentka série Barbara Broccoli. Její mediální zástupce však informace označil za uměle vytvořené. Jediná změna se tak zatím uskutečnila na pozici režiséra. Danny Boyle, který ještě v březnu letošního roku potvrdil, že na filmu pracuje, z jeho tvorby nakonec odstoupil. Důvodem prý měly být tvůrčí neshody.

Pětačtyřicetiletý Elba se narodil v Londýně do rodiny afrických přistěhovalců. Jeho otec se narodil v Sierra Leone a matka v Ghaně. Herec se „blýskl“ ve filmech jako The Avengers, Americký gangster nebo Thor. Jeho režisérský počin je kriminálním dramatem z prostředí londýnské komunity Jamajčanů. Do britských kin by měl snímek zamířit 24. srpna.

Reklama

Související témata:

Doporučované