Hlavní obsah

Agentura CzechTourism spustila v USA kampaň za 3 miliony korun

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Státní agentura CzechTourism spustila ve Spojených státech vánoční televizní kampaň, kterou americké turisty zve k návštěvě České republiky v příštím roce.

Článek

Cílí především na obyvatele New Yorku a Los Angeles, odkud do Evropy tradičně přijíždí nejvíce turistů. Rozpočet kampaně činí tři miliony korun, za prosinec by video mělo vidět zhruba 11 milionů lidí. Agentura to dnes uvedla v tiskové zprávě. V počtu zahraničních příjezdů do ČR loni američtí turisté obsadili pátou příčku, tuzemsko jich navštívilo téměř 585 000.

Vánoční video s mottem „Uvidíme se v roce 2021“ vysílá jedna z nejsledovanějších amerických stanic ABC TV. K vidění je také na velkoplošné obrazovce ABC TV na Times Square v New Yorku. „Umístěni vánočního videa spolu s fotografiemi České republiky na Times Square je v tomto období poměrně unikátní příležitost. Vzhledem k pandemii covidu jsou totiž na Times Square momentálně pouze Newyorčané nebo američtí turisté. Tedy přesně ti, na které cílíme,“ uvedla ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism pro USA a Kanadu Michaela Claudino.

Kampaň vítá i Letiště Václava Havla Praha, které chce dosáhnout co nejrychlejší obnovy přímých leteckých spojení ze Spojených států. „Tento trh je pro pražské letiště prioritní, a to nejen s ohledem na velký potenciál, ale také z pohledu udržitelného turismu v budoucích letech. Právě z USA k nám míří turisté se skutečným zájmem o poznávání České republiky a její kultury, kteří zde zůstávají delší dobu, využívají oficiálních hotelů a mají vyšší finanční rozpočet,“ řekl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Američtí turisté v ČR podle agentury CzechTourism utratí průměrně 1400 korun denně, dalších 3000 korun v přepočtu na den vydají před cestou například za letenky nebo ubytování. Nejčastěji tu stráví tři až čtyři noci, zajímají se o památky a při dovolené rádi navštěvují také regiony. Američtí cestovatelé tak do české ekonomiky v roce 2018 podle agentury CzechTourism přinesli 7,8 miliardy korun.

CzechTourism příští týden spustí globální kampaň formou vánočního videospotu na YouTube. Cílem je připomenout zahraničním turistům ČR a nalákat je k návštěvě v příštím roce. K vidění bude na 20 zahraničních trzích, evropských i těch vzdálenějších, jako jsou Kanada, Rusko, Japonsko nebo Hongkong.

Zároveň příští týden začne celosvětová kampaň na Facebooku a Instagramu, která představí jarní a letní turistické cíle ze všech 14 regionů České republiky. Spuštěna byla už na začátku prosince na sousedních trzích. Inzerce je propojena s webem visitczechrepublic.com propagujícím zajímavá turistická místa ČR. Kompletní rozpočet na tyto kampaně je 26 milionů korun.

Reklama

Doporučované