Hlavní obsah

Akce na Výstavišti se pokusí o klubovou i festivalovou atmosféru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V přírodním areálu na Výstavišti v pražských Holešovicích se uskuteční série koncertů Lucerna Music Bar Open Air, kterou zahájí 23. června kapela J.A.R. Skupina vystoupí tři večery za sebou.

Článek

V dalších dnech se představí Ben Cristovao, Mig 21, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Monkey Business nebo Queenie.

Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla budou přizpůsobeny aktuálně platným opatřením proti šíření koronaviru, která stanoví Ministerstvo zdravotnictví. Podle aktuálního nařízení se od 22. června koncertu pod širým nebem bude moci zúčastnit do 1000 lidí. Více informací o programu se nachází na webu Lucerna Music Baru.

„Lucerna Music Bar bude pod titulem Open Air opravdu venku na trávě mezi stromy. I když je to do jednoho tisíce osob, pokusíme se o takový minifestival s krásným velkým pódiem a předpokládám, že s hezkým počasím a atmosférou, která by mohla být klubová i festivalová. Začínáme naší milou a tradiční skupinou J.A.R.,“ řekl ČTK majitel pořádajícího Lucerna Music Baru Michal Filip.

Stimulem ke vzniku klubového projektu pod širým nebem byla omezení související s opatřeními proti šíření koronaviru. „Situace nás z pohodlí klubu donutila přemýšlet, co můžeme dělat s tím, co je povolené. Další čtvrt rok s nulovými příjmy pro nás byl nemyslitelný, už jenom s ohledem na desítky našich zaměstnanců. Takže vyrazit po sérii e-koncertů ven byl logický krok,“ uvedl Filip.

Festivalový areál vznikne na louce za Křižíkovými pavilony v lesoparkové části Výstaviště. „Výstaviště není žádná betonová plocha, ale nádherná přírodní lokalita, v níž v poslední době došlo ke spoustě pozitivních změn a dá se říct, že Stromovka vplynula do toho prostoru. Koncerty budeme dělat v naprosto přírodním areálu, kde stavíme festivalovou vesničku s odpočinkovými zónami, aby si to lidé užili,“ podotkl Filip.

Vzhledem k současné pandemické situaci není možná účast zahraničních kapel, přesto organizátoři považují akci za „jakýsi návrat ke kořenům klubu“. „I pro nás jako pořadatele bude zajímavé vyzkoušet si Lucerna Music Bar na trávě. A myslíme si, že letošní open air vůbec nemusí být poslední,“ dodal Filip.

Reklama

Doporučované