Hlavní obsah

Akcionáři Monety schválili výplatu dividendy 6,15 Kč na akcii

Moneta loni vydělala přes čtyři miliardy korun.Video: Karolína Štuková, Youtube.com

 

Reklama

Akcionáři Monety Money Bank schválili navrženou dividendu za loňský rok 6,15 Kč na akcii před zdaněním. Moneta o tom informovala na svých webových stránkách. Loni banka vyplatila osm korun na akcii před zdaněním, což bylo celkem více než čtyři miliardy korun.

Článek

Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk na 4,4 miliardy korun. Na dividendy půjde 3,14 miliardy, 1,26 miliardy Kč bude převedeno na účet nerozděleného zisku minulých let. Právo na dividendu bude mít akcionář, který bude akcie vlastnit 30. dubna 2019. Dividenda se bude vyplácet od 6. června.

Moneta Money Bank funguje pod současným názvem od roku 2016, jméno se z dřívějšího GE Money Bank změnilo v souvislosti se vstupem banky na burzu v květnu téhož roku. Finanční ústav je jednou z největších firem obchodovaných na pražské burze.

Akcionářská struktura banky je poměrně roztříštěná. Podle informací z letošního ledna 25 největších institucionálních akcionářů vlastní nadpoloviční podíl akcií Monety. Zároveň 50 největších akcionářů banky vlastní skoro 70 procent akcií. Podíl českých drobných akcionářů se pohybuje kolem 12 procent.

Reklama

Doporučované