Hlavní obsah

Aktivistka zabránila deportaci Afghánce ze Švédska, zemřel šéf automobilky FIAT a na Trumpa praskla nevěra

Den očima Davida Janeczka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události, které v úterý 25. července zaujaly Davida Janeczka.

Článek

Švédská aktivistka Ellin Erssonová zabránila deportaci mladého Afghánce ze skandinávské země. Studentka si koupila letenku na trase z Göteborgu do Turecka a před odletem si odmítla sednout na svou sedačku. „Nehodlám si sednout dokud palubu neopustí Afghánec, kterého posíláte domů. Dělám to, co mohu, abych zachránila život člověka,“ vysvětlovala Erssonová ve videu, které si natočila během pobytu na palubě zmíněného letu. Akce mladé studentky sice splnila účel, protože mladý Afghánec společně s Erssonovou z letadla vystoupili, ale švédské úřady uvedly, že k deportaci zmíněného Afghánce stejně dojde.

Šéf italské automobilky FIAT Sergio Marchionne zemřel ve věku 66 let v nemocnici v Curychu, kde nedávno podstoupil operaci ramene. Marchionne ještě minulý týden vedl automobilku, jež se podílí na platu fotbalisty Cristiana Ronalda v Juventusu. Machionne šéfoval italské společnosti více než deset let a měl v plánu, že příští rok ve vedení FIATu skončí. Velký workoholik se ale už zaslouženého odpočinku nedočká.

Televize CNN zveřejnila nahrávku rozhovoru amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho právníkem Michaelem Cohenem. Záznam pochází z roku 2016 z období před prezidentskými volbami. Šéf Bílého domu se na nahrávce s Cohenem domlouvá, jak by mohli koupit práva na příběh bývalé modelky z časopisu Playboy Karen McDonoughové, která tvrdí, že měla s Trumpem v roce 2006 milostný poměr. Tedy rok poté, co si Trump vzal svou současnou manželku Melanii.

Nejen tyto, ale i další události, které zaujaly reportéra Seznamu Davida Janeczka, najdete ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované