Hlavní obsah

Al Bano a Romina Power znovu jako pěvecké duo. Na koncertu v Praze zazní i slavná Felicita

Italská hudební legenda Al Bano zavítala do Prahy. S Rominou Power chystají v Praze koncert.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

Duo Al Bano a Romina Power ovládli v 80. letech hitparády. Jejich nestárnoucí písně dodnes hrají rádia. Felicita, Sempre Sempre nebo Liberta, znají úplně všichni.

Článek

Al Bano, celým jménem Al Bano Carrisi, zpíval už odmalička. Svojí profesionální kariéru nastartoval v roce 1966, kdy ohromil publikum na jednom italském hudebním festivalu. V rozvoji jeho kariéry ho inspirovala italská hudební legenda, zpěvák Domenico Madugno. Osud tomu chtěl, že Al Bano vyrůstal zhruba dva kilometry od jeho domu.

„Byl to muž, který napsal hity Volare nebo Ciao, Ciao Bambina a další písně. A jednoho dne jsem mu řekl, že bych si přál mít taky takový úspěch, jako má on. Mé přání se stalo skutečností. S Domenicem Modugnem jsme potom byli velmi dobrými přáteli," zavzpomínal Al Bano během rozhovoru.

V roce 1970 se oblíbený italský zpěvák oženil se zpěvačkou Rominou Power, se kterou vytvořil i slavné duo Al Bano & Romina Power. Společně ovládli evropské, asijské i latinskoamerické hitparády. Společný tandem tvořili až do roku 1996, kdy se Al Bano vydal na sólovou dráhu a o tři roky později se manželé rozvedli. Fanoušci se ale dočkali a v posledních letech opět společně koncertují. 26. listopadu se společně představí českému publiku v pražské Tipsport aréně v Holešovicích.

Al Bano je také vášnivý vinař. Když není zrovna u mikrofonu, veškerý svůj volný čas tráví právě na vinicích. Ročně prodá více než milion lahví. V našem rozhovoru se rozpovídal o tom, jaký podnikatelský krok ho nyní čeká. Celý rozhovor s italskou hudební legendou si můžete pustit na videu, které je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované