Hlavní obsah

Alena Doláková: Mám ráda svobodu a nejistotu. To je risk práce na volné noze

Vrátila by se Alena Doláková do Hollywoodu?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Alena Doláková, herečka, která strávila rok a půl v Hollywoodu, aby se pokusila prorazit do velkého filmového světa. Z Ameriky psala i blog Zrzka z Hollywoodu. Nyní už je rok zpátky v České republice jako herečka na volné noze.

Článek

Jako herečka na volné noze by mohla mít strach z nejistoty, tak to ale Alena nemá. „To je volná noha, to je ten risk z povolání. Mám radši svobodu a nejistotu než být zapikolíkovaná v jednom divadle na pět let,” vysvětluje Alena.

Kdyby nepřišla žádná nabídka z divadla nebo na natáčení, má Alena i plán B: „Učím dance fitness. To je intenzivní taneční trénink, teď to zase rozjíždím. Mám lekci třikrát týdně a to mě drží nad vodou. Už bez toho nemůžu žít.”

V Hollywoodu byla rok a půl, psala blog, vrátit se už ale nechce: „Mně se tady líbí víc. Byla to super zkušenost a velké dobrodružství. Naučilo mě, že si nemám nic plánovat, žít ze dne na den a brát, co mi život přináší.” Bylo ovšem i hodně okamžiků, které by nechtěla opakovat. „Třeba mi hořelo auto před domem, okradla mě nejlepší kamarádka a musela jsem ji vyhodit na ulici. Ale naučila jsem se to brát s humorem, oklepat se a jít dál,” říká herečka.

Psaní blogu a v současné době prvního scénáře bere jako terapii. „Uvidím, jestli to skončí na smetišti dějin, nebo mi to někdo vyprodukuje. Baví mě to. A jestli mi za to ještě někdo zaplatí, tak budu šťastná,” směje se Alena.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované