Hlavní obsah

Alespoň o něco rychlejší D1. U Mirošovic zmizí dopravní omezení

Foto: EUROVIA CS

Téměř osmikilometrový úsek dálnice mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi tvoří i pět dálničních mostů a jeden nadjezd. Hodnota zakázky přesahuje jednu miliardu korun bez DPH.

Reklama

Z dálnice D1 u Mirošovic do neděle téměř zmizí dopravní omezení, které je v úseku kvůli opravám dálnice. Většina prací pro letošní rok skončí, budou pokračovat příští rok od jara a hotové by měly být na konci léta 2021.

Článek

O nadcházejícím víkendu, od pátku 4. září do neděle 6. září, zmizí z dálnice D1 v úseku Mirošovice EXIT 21 – Hvězdonice EXIT 29 provizorní dopravní omezení. Provoz se tady vrátí do běžného rytmu. Výjimkou je kilometrový úsek v okolí a na mostě u Hvězdonic.

„Po páteční dopravní špičce zahájíme postupné odstraňování dopravního omezení. V průběhu odstraňování mobilních svodidel bude režim jízdy na levé části dálnice 1+1 jízdní pruh. Běžný dálniční provoz bez omezení bude v úseku plně obnoven již v neděli večer,“ sdělila Iveta Štočková, mluvčí EUROVIA CS.

Eurovia je zhotovitelem oprav úseku dálnice mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi. Většina prací tady pro letošní rok skončí, budou pokračovat příští rok od jara a hotové by měly být na konci léta 2021 – půjde o modernizaci levé části dálnice, tedy ve směru z Brna do Prahy.

Modernizovaný úsek dálnice D1 Mirošovice – Hvězdonice je dlouhý 7,646 km – vyjma mostu Šmejkalka, který je vedený jako samostatná zakázka modernizace D1, není tedy součástí zakázky EUROVIA CS. Na trase se nachází 6 mostů, z toho 5 dálničních v trase a 1 nadjezd.

Dokončení modernizace úseku je naplánované na konec léta 2021.

Reklama

Doporučované