Hlavní obsah

Alkohol pro mladistvé v den vysvědčení, kokain na letišti a řidiči Uberu za minimální mzdu

Den očima Barbory Kalátové.Video: Bára Kalátová

 

Reklama

Výběr událostí očima Barbory Kalátové.

Článek

Téměř 60 procent obchodů prodalo v den vysvědčení alkoholický nápoj mladistvým. Informace vyplývají ze zatím nejrozsáhlejší kontroly dodržování zákazu prodeje alkoholu lidem mladším 18 let, kterou provedla Česká obchodní inspekce. Inspektoři zkontrolovali 44 provozoven, obchodníci zákaz porušili a alkohol mladistvému prodali ve 26 z nich.

Celníci na pražském letišti Václava Havla odhalili během minulého týdne dva cizince, kteří v těle převáželi kokain. Hmotnost zhruba 200 spolykaných kapslí včetně drogy přesáhla jeden kilogram. Muži ve věku 25 a 35 let přicestovali do Prahy ze Sao Paula přes Lisabon. Během tří dnů vyšlo z těl pašeráků 141 a 61 kontejnerků naplněných bílým práškem. Jestli byla droga určena na český trh nebo k distribuci v jiné zemi, je předmětem vyšetřování. Cizincům hrozí až deset let vězení.

Italská vláda poskytne 12 hlídkových lodí libyjské pobřežní stráži, aby jí pomohla snadněji zasahovat proti pokusům migrantů dostat se do Itálie z libyjského pobřeží. Prioritou je podle ní boj proti obchodu s lidmi, zajištění ochrany lidských životů na moři a zastavení migračního tlaku. Zatím není jasné, zda Itálie lodě daruje, nebo jen zapůjčí. Italský kabinet každopádně slíbil, že zajistí pro letošek údržbu lodí a výcvik libyjským posádkám.

Reklama

Doporučované