Hlavní obsah

Alkolodičky, vlajkonoši z magistrátu a mrkající očička Adriany Krnáčové

Pondělí 5. srpna: Den očima reportéra Janka Rubeše.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pondělí 5. srpna očima reportéra Janka Rubeše.

Článek

V Praze budou dál jezdit nejen alkoholická kola, ale nově i loď. Přitom pražský primátor Zdeněk Hřib hrdě hlásal na svém Facebooku už 17. března „bye bye, beerbike“. Oznamoval tehdy, že vznikne dopravní značka, která tzv. beerbikům, tedy pojízdným hospodám na kolech, zakáže jezdit po centru Prahy. Chybička se vloudila. Firma, která dodává této turistické atrakci pivo, se odvolala a zákaz se tedy odkládá na neurčito. Mezitím se firma rozhodla expandovat i mimo vozovky. A to přímo na Vltavu s novým konceptem alkolodičky. Takže hello and welcome beer boats!

Vlajkonoši, tedy pardon, vedení Prahy vyvěsilo nad radnicí další vlajku. Po vlajce NATO, Tibetu a romské vlajce vyvěsilo vedení Prahy duhový prapor na počest zahájení festivalu Prague Pride LGBT komunity. Festival proběhne v Praze od 5. do 11. srpna a hlavní průvod Prahou proběhne v sobotu 10. srpna.

Oko nad Prahou Jana Kaplického asi nikdy nebude, ale oči na Vltavě již mrkají. Projekt obnovy pražské náplavky, který realizovala bývalá primátorka Adriana Krnáčová, byl slavnostně dokončen. Návrh architekta Petra Jandy z ateliéru Brainwork je osázen a otevře se již v září. Kavárny, galerie, ale i populární Bajkazyl. Snad se dočkáme i vyčištění odpadků z řeky a dalšího balastu, který devastuje pražská nábřeží.

Reakce na masové střelby ve Spojených státech se dostala i do fotbalu. Filadelfský fotbalista Alejandro Bedoya po vstřelení gólu a oslavách vyhledal ruchový mikrofon a zakřičel do něj vzkaz pro americký Kongres. Snad bude vyslyšen.

Premiér Andrej Babiš se pustil do boje s nepoctivými směnárnami. „Objevil jsem nepoctivou směnárnu! Skutečně mají kurz 18 korun za euro! Podvodníci!“ hlásal premiér na svém twitterovém účtu a okamžitě volal guvernérovi České národní banky a ministryni financí. Pokud takto šokovala premiéra směnárna, která za euro dává 18 korun, co se asi stane, až zjistí, že v centru jsou i směnárny, co dávají 14 korun za jedno euro. Zavolá sám sobě?

Reklama

Související témata:

Doporučované